• Zmrzliny pro Vás

    Zvolené téma obsahuje celkem 0 odpovědí. Do diskuze (1 hlas) se naposledy zapojil uživatel  meggi a poslední změna proběhla před 10 roky, 1 měsíc.

    • Autor
      Příspěvky
    • #2437

      meggi
      Účastník
      Body(ů): 50,00 Body(ů)
      Hodnocení: Nováček

      Na četné dotazy, jaká zmrzlina v obchodech by byla co nejvíc v souladu s výživou podle krevní skupiny, jsme tady myslím už psali, že pro Bs by byl MÍŠA TVAROHOVÝ na špejli (ten vaničkový už ne), v něm je celá hlavní zmrzlinová tvarohová část bez obsahu nevhodné složky, pouze ta čokoládová poleva má v sobě rostlinný tuk. Dále pak zde máme pro Bs smetanové zmrzliny bez obsahu rostlinných tuků vaničkové z Kauflandu zn. STILLA – 1L za cca 29Kč, druhy splňující složením vhodnost bych doporučila Vanilkovou (s obsahem výtažku svatojánského chleba), Jahodovou, Višňovo-jogurtovou, možná i Citrónovou – nečetla jsem si složení. Naopak nevyhovují Vlašskoořechová (v češtině má chybně uvedený ve složení olej z vlašských jader, v jiných jazycích je jasně uveden arašidový olej), Čokoládová (obsah lískových ořechů)… pak má zn. STILLA DOLCE i různé zmrzliny na špejli balené třeba po 3ks v krabici (Exotic-maracuja,pomeranč,ananas,mango,broskve) nebo Vanilla (vanilková v čokoládové polevě). Určitě jich má zn. Stilla v Kauflandu vhodných i více (třeba i různé ty zmrzlinové rolády typu Vienetta), ale zatím jsem se ke studiu dalších nedostala, možná až tohle léto. ;o) U zmrzlin Stilla není žádný rostlinný tuk, ten je nahrazen mlékem, máslovým tukem, smetanou, plnotučným mlékem apod. Neříkám, že jsou ty zmrliny úplně čisté, u některých je třeba glukózový sirup nebo nějaký stabilizátor, ale komu šlo o to, objevit zmrzliny bez rostlinných tuků a co nejvíce vhodné, aby tak letní zmrzlinové mlsání bylo alespoň co nejvíce vhodné podle krevní skupiny, tak tohle jsou dobré volby. A pochutnáte si.
      RUSKÁ ZMRZLINA – jsou různé typy, ale v podstatě nemají ve složení také žádný rostlinný tuk, jen smetanu a mléčné složky, pak špetka rostlinného tuku je v té tenké pšeničné oplatce z obou stran…

      Dále pro všechny krevní skupiny, zmrzliny bez mléčných složek:
      MROŽ JAHODA – kelímkový Mrož je vlastně čistá jahodová dřeň jen s kyselinou citronovou, nějakým stabilizátorem a barvivem, jinak ok.
      MROŽ JAHODA – na špejli je to samé, jen v té čokoládové polevě je rostlinný tuk, takže jako u Míši.
      CALIPPO JAHODA nebo LIMETKA od Algidy – ledové ovocné osvěžení v papírovém válci, takže se pohodlně vytahuje stisknutím dolní části. To jahodové obsahuje kromě jahodové dřeně jako u Mrože navíc bezinkový koncentrát (bezinky jsou prospěšné pro některé kr.typy), opět pak jen glukózový/fruktózový sirup, stabilizátory…

      Těch různých ovocných dřeňových zmrzlin je v obchodech určitě více, stačí prostudovat složení jednotlivých značek…

      No a pak si můžete vyrobit zmrzlinu přímo doma a nebudete tam mít žádné nevhodné složky, ani stabilizátory a barviva:

      RECEPT NA ZDRAVOU ZMRZLINU:
      300gr. zmrazených jahod,malin, borůvek…
      230gr. měkkého tvarohu (A,B,AB může z kravského mléka, 0 z ovčího/kozího mléka)
      70gr. medu (přisladíme podle chuti ovoce)

      1. Čerstvé ovoce dáme do mrazáku nejméně na 2 hodiny zmrazit.
      2. Zmrazené ovoce dáme do nožového mixéru, přidáme med a rozmixujeme na kaši.
      3. K ovocné kaši přidáme tvaroh, krátce promixujeme a zdravá zmrzlina je hotová.
      4. Zmrzlinu dáme do misek a hojně ozdobíme čerstvým ovocem a přidáme třeba i snítku meduňky.

      [img]http://www.dadamo.cz/images/fbfiles/images/calippo_jahoda.jpg[/img]

    Pro reakci na tento článek se musíte přihlásit.