• Toto téma obsahuje celkem 5 odpovědí. Do diskuze (3 diskutující) se naposledy zapojil uživatel admin a poslední změna proběhla před 13 roky.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 vláken odpovědí
  • Autor
    Příspěvky
    • #2008
      Amanita
      Účastník

      Deprecated: Funkce wp_make_content_images_responsive není podporována už od verze 5.5.0! Použijte prosím raději funkci wp_filter_content_tags(). in /home/www/zdravotnidopravnisluzba.cz/domains/4yourtype.eu/www/wp-includes/functions.php on line 4773

      Zdravim a predem dekuji za odpoved…

      Zajimalo by mne vliv zmrazovani na potreviny tedy vhodnost nevhodnost. Zmineny uz byly ryby jako ze mrazene ryby nejsou nic moc… duvodem ovsem bylo ze jde o ryby minimalne 2x zamrazovane, tedy pokud jsem pochopila spravne, pokud si zmrazim sama cerstvou rybu je to ok?

      A co zmrazovani jinych potravin? Je napriklad pro B schudna zmrzlina udelala z jogurtu smichaneho s ovocem a zamrazeneho?

      Co zelenina, ovoce?

      A dale by mne zajimalo zda je pro 0 schudny hrasek v konzerve… v seznamu je napsano ze slany nalev je nevhodny… na konzerve ve slozeni je napsano hrach voda sul…. jak je to tedy s tim slanym nalevem?

    • #2010
      admin
      Správce

      Amanito, Amanito:)

      Pokud si sama zamrazíte čerstvou rybu, jako nulka byste to neměla dělat, protože nulky jsou citlivé na polyaminy, kterých každý den přibývá…
      Tu zmrzlinu beru jako vtip, protože víme, že nulka není vybavena na zpracování kravských mléčných produktů.
      Hrášek je samozřejmě lepší mražený, než ve slaném nálevu.

    • #2012
      Amanita
      Účastník

      Ja jsem s tou zmrzkou mela na mysli synatora… az zacne bazit po zmrzline on je Bcko… 😉

      Polyaminy vznikaji jen v mrazenych rybach nebo i v mrazenem mase, zelenine a td. ?

    • #2013
      admin
      Správce

      Dobrý den,
      pak ano, je to nejlepší řešení při BTD/GTD. Pamatujte ale na to, že smícháním potravin do jídla, se mění trvanlivost u daného jídla a nemělo by se znovu zmrazit po rozmrazení. Polyaminy jsou v živých organismech, i v rostlinách za jejich života i po smrti. U mražených ryb je vyšší výskyt polyaminů, než v čerstvých, proto je lepší se mraženým rybám vyhnout.

    • #2014
      Ondřej
      Účastník

      bohuzel nemam prakticky pristup k jinym rybam nez zmrazenym nebo konzervovanym, v nasem malo meste jsou moznosti pomerne omezene:(

      jelikoz je to prakticky jedine maso hodne pro A k castejsi konzumaci a jelikoz dost sportuji, tak nejaky zdroj kvalitnich bilkovin potrebuji(a jist porad jen soju a lusteniny bych asi nezvladl, i kdyz je jim casto), co byste radil jako reseni?
      nejist vubec ryby? nebo spise ty konzervovane(tunak, sardinky) nebo holt zkousnout ze jsou mrazene?
      diky

      Příspěvek upravil: Pavlík, o: 26/10/2007 18:42

    • #2018
      admin
      Správce

      Upozornění ohledně polyaminů platí především pro nulky. Ačka jsou stavěna na kvalitní zpracování rostlinné bílkoviny a ryb. Není se tedy důvod obávat u Aček mražených ryb. Ale vyhněte se rybám, které mají na obalu E451 a/nebo E452. Z takového produktu budete mít málo k jídlu, ale hodně na placení:) Tyto produkty jsou plné vody:)

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 vláken odpovědí
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.