• Toto téma obsahuje celkem 29 odpovědí. Do diskuze (3 diskutující) se naposledy zapojil uživatel meggi a poslední změna proběhla před 13 roky a 11 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 29 vláken odpovědí
  • Autor
    Příspěvky
    • #704
      Miluše Šimánová
      Účastník

      Deprecated: Funkce wp_make_content_images_responsive není podporována už od verze 5.5.0! Použijte prosím raději funkci wp_filter_content_tags(). in /home/www/zdravotnidopravnisluzba.cz/domains/4yourtype.eu/www/wp-includes/functions.php on line 4773

      Pokud se ze zdravotních důvodů potřebuji stravovat podle skupiny 2 znamená to, že bych měla používat pouze potraviny vypsané v této skupině nebo stačí, když denně zařadím několik těchto potravin a základ výživy budou tvořit neutrální potraviny + potraviny z 1. skupiny. Děkuji za odpověď.

    • #715
      meggi
      Účastník

      Taky by mě to zajímalo. B) Kdyby to totiž mělo být tak, že při stupni 2 (překonávání nemocí) se mají jíst jen prospěšné 1 + prospěšné 2, tak by sice člověk asi maximalizoval své zdraví, ale podle mě by zbytečně hubnul, což někteří ani tak nechtějí, nebo by jim to dokonce vůbec nevyhovovalo. Takže bez neutrálních potravin si to nedovedu představit, ty vytvářejí takovou rozumnou rovnováhu s těmi prospěšnými (i když jasně, že při zdravotních problémech bych těch prospěšných upřednostnila více, než normálně). 🙂

    • #726
      Miluše Šimánová
      Účastník

      Meggi, vidím to dost podobně. Kdybych měla maximalizovat své zdraví, což teda opravdu nutně potřebuji, tak z luštěnin mi zbývá jenom fazol měsíční, v prospěšných fazol obecný a navy, ale žádný z nich jsem neviděla. Takže bych mohla jíst denně kousek ryby a kousek králíka doplnit to šálkem špaldy nebo ovesných vloček a několika málo druhy zeleniny.

    • #730
      meggi
      Účastník

      No skoro by to tak vypadalo… 😆 Damian by ale mohl namítnout, že máme být rádi, že jsme Béčko, že těch prospěšných 1 + 2 je pro nás naštěstí daleko více… ale jsem zvědavá, co se dozvíme přímo od něj. 🙂

    • #732
      Miluše Šimánová
      Účastník

      Jo, začínám být ráda, i když si musím odříct své oblíbené kuře 1000x jinak, ale krůta je celkem adekvátní náhrada, byť je pouze neutrální. Při dnešních cenách skopového bych to viděla hodně pesimisticky, pokud jsou neutrální potraviny pro zlepšení zdraví nevhodné. To by mi potom nezbývalo nic jiného, než prodat byt ve městě a
      koupit někde chaloupku v přírodě, pořídit si kozu a chovat králíky. To by bylo opravdu zajímavé:-).

    • #734
      meggi
      Účastník

      To máš asi lepší jít si zapytlačit a střelit prospěšnou zvěřinu… :silly: No jo já pořád zapomínám, že ne všichni mají myslivecký zdroj. My máme přes rok snad častěji zvěřinu než hovězí. :whistle: Tak aspoň v restauraci, pokud by byla známá tím, že nemívá zvěřinu starou nerozkousatelnou, si můžeš občas dopřát. Třeba takové dančí na šípkové omáčce, to je bašta pro béčko. 😛 Jinak s tím jehněčím se taky trápím, kde ho vzít. V podobě kvalitního masa stojí i v Makru majlant, tak jsme tam koupili aspoň od firmy Procházka (vím, že nijak slavná kvalita) 100%-ní jehněčí/skopové párky-klobásu. Vypadá to jako hodně dlouhé zatočené debrecínské párky a stojí to téměř podobně (před létem byla akce a stáli 89Kč za kilo, teď už 129Kč). Je mi jasné, že jako uzenina, s tou solí a kořením to není nic moc, ale zase si říkám, že ta prospěšnost jehněčího to snad přebije (viď, Damiane 😉 ) a že když je to jediná uzenina za celý rok a mám ji v jídle tak 1x za 3 měsíce, tak je to ok. Hlavně žádný jiný párky nekupuji, takže do určitých jídel bych stejně nějakou uzeninu potřebovala, tak aspoň ať je z jehněčího. B)

    • #735
      Miluše Šimánová
      Účastník

      Já se po nich zkusím podívat. Občas dělám vynikající zvěřinovou svíčkovou, ale krůtí je z toho co máme povolené pořád pro nás nemyslivce ekonomicky nejvýhodnější. Navíc mi i chutná a dá se upravovat na hromadu způsobů. Jenom si musím dávat bacha, protože ti mizerové do něj začali cpát nějaké svinstvo a prodávají to jako křehčené maso. Ale dobrounké zvěřinové klobásky nebo párečky čas od času nejsou k zahození. Díky za typ.

    • #736
      meggi
      Účastník

      To je pravda, že krůtí je z povolených mas pro B nejlevnější. Ale od té doby co vím, že v případě nemocí je nevhodné, tak už ho tak často nemíváme. Někdy se dá koupit i hezké hovězí za podobnou cenu jako krůtí. A mražené králičí hřbety bez kosti stojí v Makru myslím 99kč za kg. Ty klobásy v Makru nejsou zvěřinové, ale jehněčí/skopové. Proto taky mají zajímavou "vůni" – když z nich něco vařím, smažím, tak sousedi vedle v zahradě cítí z naší digestoře výraznou kozinu. :laugh: To křehčené krůtí maso odmítám kupovat, to je fakt :sick: . A taky tím můžou zakrývat horší kvalitu a už to není jen to maso, ale i ten nástřik, s obsahem soli a nevím čeho všeho ještě. :angry:

    • #737
      Miluše Šimánová
      Účastník

      Meggi, já jsem nikde neviděla, že je krůtí v případě nemoci nevhodné. Můžeš to prosím Tě upřesnit? Hovězí je přeci také v neutrální skupině. Občas z něj něco udělám, ale chuťově mi krůtí vyhovuje mnohem víc pro svou všestrannost. Navíc ho přidávají i do šmakounů a výsledkný efekt – šmakounová sekaná – je celkem přijatelná náhrada za uzeninu.

    • #738
      meggi
      Účastník

      Muschil, vycházím ze seznamu potravin pro každou krevní skupinu zvlášť, který byl na stránkách před inovací. Myslela jsem, že ty taky – odkud tedy víš o skupině 1 a 2? V těch seznamech pro B je zařazeno krůtí v neutrálních i v nevhodných, právě podle toho, jestli se jedná o stupeň 1 nebo 2 (včera jsem to napsala blbě, stupeň 1 je "maximalizace zdraví", stupeň 2 je "překonávání nemocí"). Byla o tom kdysi i diskuze tady ve fóru, podívej se v Jezte správně na "Krůtí maso-skupina B". 🙂
      Já hovězí a zvěřinu zařazuji víc než krůtí taky proto, že obsahují více železa, než králík, krůta a ryby, tak abych ho měla dostatek. V jiných částech dnech už maso většinou nejím (jen občas sardinky, tresku, makrelu k večeři) a v zelenině a jiném je ho daleko méně. Ale máš naprostou pravdu, že krůtí se dá dobře zpracovat na tisíc způsobů. 😛 Jo a dáváš si i krůtí šunku, krůtí debrecínskou pečeni apod.?
      A co jsou to ty šmakouny? Vůbec neznám. A celá ta sekaná neobsahuje nic nevhodného? Já sekanou totiž nikdy moc nejedla, tak jsem po ní ani při BTD nijak nepátrala. :huh:

    • #753
      Miluše Šimánová
      Účastník

      Ahoj Meggi, mám knížku Žijte správně – 4 krevní skupiny – 4 programy, vydanou v r. 2003, takže vycházím především z ní. Tyhle stránky jsem objevila teprve nedávno a je děsně fajn, že si mám s kým popovídat o tomto způsobu stravování. No a Dr. Fořt, což je celkem uznávaný odborník na výživu tady v Čechách, mimo jiné spolupracuje s pořadem Pod pokličkou, který běží na Čt 1 ve svých knížkách výživu podle krevních skupin zmiňoval a docela ji uznává.
      Šmakoun je výrobek společnosti Protein foods z Vejprnic, mám pocit že je to jejich vlastní patent. Mají drůbežárnu, žloutky dodávají do likérky a bílky zpracovávají jako šmakouny. K dostání jsou v několika variacích, samotný šmakoun je převážně jenom tepelně upravený bílek a dá se používat jako kuřecí maso, má cca 200 kJ ve 100 g. Já mám raději sekanou se šmakounem, do která je přidáno krůtí prso. Dá se to tepelně upravovat, ale také použít místo salámu na chleba apod. Jsou v tom v minimálním množství i další přísady, ale pokud akceptuješ čas od času uzeniny, tak v tomhle je těch přísad podstatně menší množstí. Navíc mě to celkem chutná. Krůtí šunku samozřejmě taky jím a moc ráda, ale mám trochu problémy se žaludkem, tak se snažím uzeniny omezit.

    • #758
      Alena Podroužková
      Účastník

      Ahoj Muschil,také jsem Béčko s problémy se žaludkem. V podstatě jsem se stále potýkala s pocitem, že "něco nemohu strávit". Čas od času to vyvrcholilo tak, že jsem pila jen třezalkový čaj a jedla suchary. Pak jsem náhodou četla o dělené stravě a napadlo mně, že to zkusím jako ulehčení práce žaludku. Ulevilo se mi a díky tomu jsem i přišla na svou nesnášenlivost kravské bílkoviny (potvrzeno alergologií) protože ty dny , kdy jsem jedla mléčné výrobky, mi prostě bylo těžko. Na cestě za kozím sýrem jsem v prodejně zdravé výživy narazila na BTD. Takže teď kombinuji obě metody. Teda snažím se – někdy taky zhřeším. Ale všechno je to dobré k tomu, že si člověk uvědomí, co nám dnes předkládá potravinářský průmysl spolu s reklamou. Snažím se výhýbat všem E v potravinách a bílému cukru. A opravdu se cítím lépe.

    • #760
      Miluše Šimánová
      Účastník

      Ahoj Ajinko, já mám spíš pocit, že mě vadí celozrnné pečivo. Respektive, že od doby, kdy jsem se snažila udělat něco pro své zdraví a bílou mouku nahradila celozrnnou, začala jíst sojové výrobky, kukuřici, pohanku a další věci, které doporučují konzumovat pro to, aby člověk byl zdraví. Na mě to funguje asi úplně opačně. Zatím nemůžu říct, jestli mi tenhle způsob stravy vyhovuje víc, protože jsem začala teprve nedávno, ale určitě mi není hůř. Zatím jsem úplně vynechala obiloviny s výjimkou špaldy, rýže a ovesných vloček a s překvapením zjišťuju, že mi to stačí:-)). Jsem moc ráda, že Ti tenhle způsob výživy pomohl, dává mi to naději, že se snad zlepší i moje problémy. Přeji hezký den.

    • #761
      meggi
      Účastník

      Ahoj muschil, děkuji za informace o šmakounové krůtí sekané, zkusím se k ní nějak dostat a ochutnat. 🙂 Ty podrobné seznamy pro jednotlivé skupiny asi dají na stránky, až budou mít přeloženou i celou databázi TypeBase4 – v diskuzi admin psal, že snad do konce listopadu. Jak píšeš, že z obilovin teď jíš špaldu, oves a rýži – prospěšné jáhly ti nedělají dobře? A jak jsi zmiňovala, že nejíš těstoviny, chleba… ani když to jsou těstoviny ze semoliny a chleba ze špaldy, ovesných vloček apod., které Béčko může? Na ty zdravotní problémy (ohledně artritidy, crohna a alergií) by ti možná Damian poradil konkrétní přípravky podle krevní skupiny, které pomáhají právě tady na to. Jinak pevně věřím, že ti tahle výživa pomůže zdravotní problémy zmírnit nebo i zcela potlačit, zlepšení bys mohla pozorovat už po pár týdnech! :cheer:

    • #764
      Miluše Šimánová
      Účastník

      Ahoj Meggi, já jsem všude viděla chleba, ve kterém je kromě špaldy minimálně žito. Takže si zatím vystačím s těmi pufovanými výrobky, které jsou k sehnání i v biokvalitě a mají jak rýži, tak i špaldu. Až mi bude chybět chleba, tak si ho budu muset upéct. Problém to není, já vařím docela ráda. K jáhlám jsem zatím nenašla ten správný vztah, ale mám je koupené a asi na ně brzy dojde. Vařila jsem je několikrát před časem a výsledek mě příliš nenadchl. Asi to chce čas:-)).
      Ty šmakouny seženeš v prodejně zdravé výživy, často je mívají i v Tescu.

    • #766
      Alena Podroužková
      Účastník

      Ahoj Muschil, právě že kukuřice, pohanka a sojové výrobky nejsou pro nás B vhodné. A jak jsem už psala (myslím u tématu rezistentního genu) taky mám pocit, že mi špalda a oves nesedí. A protože zatím nevím zda jsem vyměšovač či nevyměšovač (šetřím korunky na zakoupení testu) vybírám si to, co mohou oba typy. Takže místo pečiva jím rýžové chlebíčky nebo jáhly.

    • #769
      Miluše Šimánová
      Účastník

      Ahoj Ajinko, no, já taky nevím zda jsem vyměšovač či nevyměšovač, ale je to pravděpodobnost 4:1 ve prospěch vyměšovačů. Oves a špalda jsou pro nevyměšovače neutrální. Rýži jím také, jednak ty polystyreny a docela často dělám rizoto nebo rýžovou kaši. Jáhly opravdu velice zřídka, snad k nim časem najdu lepší vztah, ale fakt je zatím nerada a nemyslím si, že bych měla jíst něco s nechutí. Snažím se hodně jíst zeleninu, pokud nejsem v práci a vařím si oběd nebo večeři, tak je to většinou maso se zeleninovou přílohou a špaldu používám místo jíšky na zahüštění. Dneska jsem vymyslela inovaci a zelí jsem zahustila nastrouhanými batáty. Jsou sladké, takže jsem ho osladila jenom trochou melasy. To že je kukuřice, pohanka a vlastně skoro všechny obilniny pro béčko nevhodné mě vlastně postrčilo, abych zkusila tenhle způsob stravování. Taky si dělam docela často zeleninové šťávy. Ale jak už jsem se někde zmiňovala, jsem teprve začátečník a jsem opravdu vděčná za každé vylepšení jídelníčku. Předpokládám, že pokud vydržím, začnu za pár měsíců ty zeleninové přílohy nenávidět. Ale kdo ví – třeba si zvyknu.

    • #796
      meggi
      Účastník

      Mushil, já jsem usoudila, že jsem vyměšovač, když jsem si opakovaně vyzkoušela vliv na váhový úbytek nebo na to, jak se po nich cítím dobře u potravin B, které jsou pro vyměšovače prospěšné a pro nevyměšovače by byly neutrální nebo nevhodné. Třeba z té ovesné kaše s banány by podle mého nevyměšovač nemohl pokaždé tak výrazně zhubnout. A taky pokud vím nevyměšovači bývají častěji nemocní a mají celkově více zdravotních problémů, tak já až na tu rakovinu jsem byla celý život až nadprůměrně zdravá. A tyhle dva faktory spolu s tím, že je vyměšovačů 80% mi dali dohromady výsledek, že prostě MUSÍM být vyměšovač. 😉
      Když si dáš jáhly jako zavářku do polévky (ať už vývar nebo zeleninová) místo semolinových nudlí, ovesných vloček, špaldových krup, tak vůbec nejsou cítit a jeden by uvěřil, že jsou to třeba nějaké pšeničné kuličky nebo kapání. A taky asi víš, že se mají jáhly vždy před vařením spařit horkou vodou a pak ještě studenou, aby se zbavily hořké chuti.
      Obdivuji, že si dokážeš dávat nejčastěji zeleninu místo přílohy. Já právě když je hlavní část jídla prospěšná (maso, zelenina), tak si klidně dám neutrální přílohu (brambory, rýži, špaldový knedlík, bramborový knedlík, semolinové těstoviny…). Pak je to vyvážené a chutná to jako "normální" jídlo, u kterého ani mnozí nepoznají, že je podle BTD. Jinak bych se, jak píšeš, po pár měsících asi zbláznila z malé pestrosti nebo omezené chuti jídla. Nebo možná ne, ale určitě by mi nechutnaly jídla tak jak teď. I z těch receptů vidím, že ostatní máte recept téměř celý z prospěšných potravin. Já sice vařím podle BTD, ale v duchu "prospěšné+neutrální", pak si tuhle výživu opravdu užívám a moc mi chutná. 🙂

    • #797
      meggi
      Účastník

      Mushil, já jsem usoudila, že jsem vyměšovač, když jsem si opakovaně vyzkoušela vliv na váhový úbytek nebo na to, jak se po nich cítím dobře u potravin B, které jsou pro vyměšovače prospěšné a pro nevyměšovače by byly neutrální nebo nevhodné. Třeba z té ovesné kaše s banány by podle mého nevyměšovač nemohl pokaždé tak výrazně zhubnout. A taky pokud vím nevyměšovači bývají častěji nemocní a mají celkově více zdravotních problémů, tak já až na tu rakovinu jsem byla celý život až nadprůměrně zdravá. A tyhle dva faktory spolu s tím, že je vyměšovačů 80% mi dali dohromady výsledek, že prostě MUSÍM být vyměšovač. 😉
      Když si dáš jáhly jako zavářku do polévky (ať už vývar nebo zeleninová) místo semolinových nudlí, ovesných vloček, špaldových krup, tak vůbec nejsou cítit a jeden by uvěřil, že jsou to třeba nějaké pšeničné kuličky nebo kapání. A taky asi víš, že se mají jáhly vždy před vařením spařit horkou vodou a pak ještě studenou, aby se zbavily hořké chuti.
      Obdivuji, že si dokážeš dávat nejčastěji zeleninu místo přílohy. Já právě když je hlavní část jídla prospěšná (maso, zelenina), tak si klidně dám neutrální přílohu (brambory, rýži, špaldový knedlík, bramborový knedlík, semolinové těstoviny…). Pak je to vyvážené a chutná to jako "normální" jídlo, u kterého ani mnozí nepoznají, že je podle BTD. Jinak bych se, jak píšeš, po pár měsících asi zbláznila z malé pestrosti nebo omezené chuti jídla. Nebo možná ne, ale určitě by mi nechutnaly jídla tak jak teď. I z těch receptů vidím, že ostatní máte recept téměř celý z prospěšných potravin. Já sice vařím podle BTD, ale v duchu "prospěšné+neutrální", pak si tuhle výživu opravdu užívám a moc mi chutná. 🙂

    • #803
      Alena Podroužková
      Účastník

      Chci jen upozornit na jáhly od firmy ARAX, ty jsou opravdu nechutné a vyhodila jsem je.Připadaly mi zatuchlé či cítit myšinou. Stejně tak i jejich rýže natural byla velmi špatná a obsahovala velmi mnoho nečistot.

    • #804
      Miluše Šimánová
      Účastník

      Ajinko a od jaké firmy je kupuješ? Byla jsem to zkontrolovat a opravdu mám jáhly od téhle firmy.

    • #805
      Alena Podroužková
      Účastník

      Ahoj Muschil, kupuji všechny ostatní. Zatím byly všechny dobré. A chápu, že kdo narazí na ty špatné, je zrazen, protože ty jsem nemohla pozřít ani já, ačkoliv jsem jáhlový fanatik.

    • #808
      meggi
      Účastník

      Muschil, taky jsem rezignovala na chleby z obchodu. Upečení vlastního chleba jsem dlouho odkládala, taky mi moc nechyběl. A hlavně nikdy do té doby jsem nepekla ještě nic z droždí, nic kynutého, ani buchty!!! A pak rovnou ten špaldový chleba, tak jsem do toho skočila po hlavě. 🙂 Ale dopadlo to dobře, ještě jsem si říkala, jak jsem byla hloupá, že jsem to tak dlouho odkládala, že na tom nic není. A to nemám doma žádnou domácí pekárnu, ani formy na pečení chleba, jen mísu z varného skla nebo formu na bábovku. 😉

    • #811
      meggi
      Účastník

      Zajímavé, děkuji, taky si dám pozor, i když na firmu Arax jsem ještě nenarazila. My měli zatím jáhly od Country life, Natural a PRobio-ty jsou v biokalitě, takže dražší, ale asi nejjemnější. Ale i ty nebio se mi z dají úplně v pohodě. Samozřejmě v kaši je jejich chuť cítit daleko výrazněji, než když jsou rozvařené v polévce nebo povařené přidané do dětské výživy nebo jogurtu. 🙂

    • #813
      Miluše Šimánová
      Účastník

      Ahojky, tak jsem na ty dobrounké jáhly zvědavá. Určitě je vyzkouším a dám vědět, co na to moje chuťové buňky.
      Meggi, já pekla docela dost, dokonce i chleba, jenom ze špaldové mouky jsem ho zatím nedělala, tak jsem zvědavá na výsledek. Moc ráda se dívám na pořady Jamieho Olivera, mívá ďábelské nápady a moc se mi líbí, jak je se vším hned hotov. No a jeden z jeho nápadů je péct chleba v květináčích. Zadělané těsto se rozdělí na díly (z 1 kg mouky cca 6 dílů), dá je do vymytého květináče, nechá vykynout a potom to peče. Já tam přidávám ještě papír na pečení, protože mi to nešlo vyklopit. Aby to bylo zajímavější, přidává do chlebového těsta různé dobroty. Pro Béčka se nejvíc hodí sýr nebo nějaká zelenina. Vrhnu se na to jen co dostanu chuť na chleba. Řekla bych, že jsem momentálně přechlebovaná. Jak jsem chtěla být krásná a štíhlá a cpala se nízkotučnými jogurty a cereáliemi, tak momontálně opravdu nemám žádnou potřebu. Jsem spokojená s ovesnými vločkami a sem tam nějakou plackou. Ale právě se chystám zadělat na ten Tvůj špaldový koláč s tvarohem, protože mě honí mlsná:-). Moc děkuji za všechny postřehy ze života, moc mi pomáhá, že se v tom neplácám sama.

    • #821
      meggi
      Účastník

      Chleba v květináči… to je fakt zajímavé! 🙂 I to ochucení sýrem nebo zeleninou by se mi líbilo, nepřidáš takový recept na stránky? Jen si ho budu muset oddělit v mrazáku zvlášť pro účely "naslano", jako chleba s máslem a medem nebo džemem by to asi moc nešlo. 😉
      Na Oliviera jsem se dívala v těhotenství, opravdu moc inspirující. Jen já mám problém smíchat třeba v jídle slané a sladké chutě (maso+ovoce,zelenina+čokoláda), tak jsem někdy zírala ne jen na to, jak to umí mistrně uvařit, ale že to taky může sníst… :laugh:
      Taky jsem moc ráda, že si mám s kým pokecat a dozvědět se hodně nového. A pokud budeš vidět úspěchy zdravotní nebo váhové, dej vědět. Držím moc palce! 🙂

    • #828
      Miluše Šimánová
      Účastník

      Ahoj Meggi, přidala bych recept moc ráda, ale je z bílé mouky, takže ne moc vhodný. Budu to muset nejdřív vyzkoušet. Mám pocit, že Tvoje těsto na špaldové rohlíčky je přesně ono. Takže zaděláš si těsto a přidáš do něj buď na kostičky nakrájený sýr nebo jiné vhodnou dobrůtku (sýr, smaženou cibulku, zbytky masa, špenát, prostě cokoliv co máte rádi). Necháš vykynout na dvojnásobný objem, znovu důkladně proděláš a rozdělíš na přiměřené dílky, které necháš vykynout v květináči, vyloženém pečícím papírem. Potom už jenom upečeš a spapáte. Druhá možnost je, že zaděláš jenom obyčejné těsto, necháš vykynout, potom proděláš, rozdělíš na díly, vyválíš obdélník, naplníš čímkoliv, zabalíš jako štrudl, stočíš a dáš do květníčků vykynout. Dali by se z toho dělat i šneci, kdybys udělala roládu, nakrájela ji na plátky a dala upéct. Prostě fantazii se meze nekladou:-)).
      Určitě Ti dám vědět, až pocítím nějaké pozitivní změny, zatím to není žádná sláva.

      Příspěvek editován: muschil, v: 23.11.2006 09:13

      Příspěvek editován: muschil, v: 23.11.2006 09:14

    • #829
      meggi
      Účastník

      ty ta bila mouka muze byt i bila spaldova, nebo ne? melo by to byt stejne jako z psenicne. ja si radsi pockam na tvuj presny recept, bojim se, ze kdyz jen pridam syr nebo zeleninu do myho stavajiciho receptu, tak se to cele rozhodi a bud nenakyne, nebo to dopadne spatne az pri peceni apod. 😉

    • #832
      Miluše Šimánová
      Účastník

      Tak já to vyzkouším a dám Ti vědět. Jenom prosím o trochu trpělivosti, protože tenhle týden se mi stěhuje dcera do vlastního a tak na experimenty nemám ani čas ani sílu.

    • #835
      meggi
      Účastník

      No jasně že vydržím! 🙂 Jen nevím, proč jsem si celou dobu myslela, že ti je tak 30… 😉

Aktuálně je na stránce zobrazeno 29 vláken odpovědí
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.