Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 vláken odpovědí
  • Autor
    Příspěvky
    • #963
      chipushit
      Účastník

      Deprecated: Funkce wp_make_content_images_responsive není podporována už od verze 5.5.0! Použijte prosím raději funkci wp_filter_content_tags(). in /home/www/zdravotnidopravnisluzba.cz/domains/4yourtype.eu/www/wp-includes/functions.php on line 4773

      Dámy, jak pečete? Pochlubte… ať vím, kde jsem udělala chybu, když se mi špaldovočokoládové tyčinky moc roztekly…

    • #966
      Miluše Šimánová
      Účastník

      To je spíš otázka pro Meggi, já jsem zatím s pečením nezačala. Na linecké je ještě brzy, hladká špaldová mouka z Moravy taky nedorazila, takže vyrábím a bohužel vydatně ochutnávám čokoládové kuličky. Chystám se obohatit sortiment nepečeného cukroví a objevila jsem recept, který je dost podobný belgickým pralinkám a navíc neobsahuje téměř nic nevhodného pro Béčka. Ale je tam 33% šlehačka a máslo :blush:

    • #970
      chipushit
      Účastník

      Muschil – hm… mám objednanou sojovou šlehačku, ale nevím, nevím, jak to bude…
      Můžeš sem hodit recept?

    • #973
      Miluše Šimánová
      Účastník

      Chipushit, recept jsem uložila do B jako svačinu pod názvem čokoládové lanýže. Ovšem ze sojové smetany bych je nedělala. Ta smetana se musí nechat povařit a horká se pomalu leje do čokolády, aby to bylo krásně jemné a lesklé. Ty bys musela rozehřát čokoládu tak na 50 stupňů a přidávat do ní sojovou smetanu a nevím, zda by to bylo ono. Asi bych to udělala i jako 0 ze smetany, protože máslo je i pro vás neutrální a smetana na vaření je vlastně máslo + voda. Dej vědět jestli ses do toho pustila a případně jak vám to chutnalo.

    • #998
      meggi
      Účastník

      dámy, já vás zklamu. rozhodla jsem se bojovat s pšeničnou moukou bílou, neutrální pro B, která mi způsobovala přibírání – takže z ní peču vánoční cukroví a začínám ji používat i jinde. dávám si ji zatím opatrně, ale radostně zjišťuji, že se váha téměř nehne (tak snad se s ní nakonec skamarádím-už jen kvůli cenám špaldové mouky). ale původně jsem se chystala péct ze špaldové mouky hladké bílé od Priobio a dám krk za to, že by ty rohlíčky i linecké byly úplně stejné jako z pšeničné bílé. z celozrnné špaldovky bych to nepekla, pokud je možnost té hladké bílé… B) o to víc gratuluji, pokud se vám to povede i z celozrnné!

    • #1055
      Alena Podroužková
      Účastník

      Já všechny recepty míchám půl na půl. Bílou normální a celozrnnou špaldovku.To pro kluky. Pro sebe experimentuji s jáhlovou a rýžovou moukou. Místo bílého cukru dávám hnědý třtinový. a máslo. Musím říct, že i ti moji kluci to pochválili a zvlášť linecké slepované má úžasnou chuť.

    • #1073
      Miluše Šimánová
      Účastník

      Nějak nestíhám, ale včera jsem zadělávala těsto na linecké a z té špaldové bílé mouky má nějakou podezdřele drobivou konzistenci. Jsem zvědavá, jak se z něj bude péct.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 vláken odpovědí
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.