• Toto téma obsahuje celkem 9 odpovědí. Do diskuze (5 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel meggi a poslední změna proběhla před 13 roky a 2 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 vláken odpovědí
  • Autor
    Příspěvky
    • #1359
      meggi
      Účastník

      Deprecated: Funkce wp_make_content_images_responsive není podporována už od verze 5.5.0! Použijte prosím raději funkci wp_filter_content_tags(). in /home/www/zdravotnidopravnisluzba.cz/domains/4yourtype.eu/www/wp-includes/functions.php on line 4773

      Dobrá zpráva pro nulky a áčka, kterým chybí větší nabídka sýrů a hlavně je jim smutno za uzenými eidamy apod.: UZENÁ MOZZARELLA prospěšná pro B,AB a neutrální pro A,0s je super chuťově, jako uzená parenica! :silly:
      Takže nemusíte nutně zůstat jen na uzeném tofu, jsou i lepší chutě… 😉

      MOZZARELLA UZENÁ, čerstvý typický italský sýr, uzená tadičním způsobem, 125gr., sušina 48%, tuk 18%.
      Složení: mléko, kyselina citronová, živé mléčné kultury, přírodní syřidlo, jedlá sůl
      Značka ITALIA, k sehnání např. v Kauflandu.

      P.S. A ať Damian nezkouší napsat, že se tou uzeností přeřazuje do nevhodné kategorie…. 😆

    • #1360
      chipushit
      Účastník

      Meggi – určitě ne. Pokud si to dáme občas, není to takové neštěstí.

    • #1362
      meggi
      Účastník

      To bylo myšleno spíš jako provokace. 😉
      Předpokládám, že tím čistým složením a způsobem uzení je ta uzená mozzarella stejně vhodná, jako neuzená… Neobsahuje žádnou složku, konzervant, soli apod. navíc, oproti té neuzené. 🙂

    • #1466
      veraleva
      Účastník

      Dobrý den,
      tak jsem propadla mozzarelle, jím jí skoro každý den, ale teď jsem viděla nějaký pořad v TV o sýrech a tam říkali, že italská mozzarella se vyrábí s buvolího mléka. Mozzarelly na našem trhu jsou z mléka kravského. Popravdě už dlouho mi leželo v hlavě, že tento sýr – mléčný výrobek – můžu a teď mi to docvako. Vydedukovala jsem si, že ho vlastně taky nemůžu.
      Je to správně, máte stejný názor? Vám to v hlavě nevrtalo, že tento sýr můžete? Je mi to strašně líto, moc mi chutná!

    • #1467
      meggi
      Účastník

      Hmm… opravdu by to tak mělo být. Potraviny v seznamu vychází z původních originálních produktů. Nepíše se tam sice, že to musí být pouze ta mozzarella z buvolího mléka (které může být vlastnostmi dosti podobné kravskému), ale zřejmě ano. 🙁
      Já taky původně myslela, že u mozzarelly je asi výjimka díky formě zpracování, příp. že se u toho nějak odstraní nežádoucí lektiny.
      Jenže je třeba brát v úvahu i další vlastnosti sýru, podíl tuku a ostatní složky, takže vždy bude pro nulky méně nevhodná mozzarella byť z kravského mléka, než smetanová Lučina apod.

    • #1474
      admin
      Správce

      Dobrý den,
      mléčné produkty ale i jiné další, dělíme na originální, tedy produkty vyráběné klasickou cestou a z původních vstupních surovin a komerční, ty jsou vyráběny z levných náhražek a jsou mnohdy dostupnější díky nižší ceně. Zrovna jako "tavené" sýry, které ve většině případů taveným sýrem nejsou, jsou vyráběny z náhražky sýra a se sýrem nemají moc společného, byť nejsou závadné či méněhodnotné. Zde se v poslední době díky "nesmyslným" nařízením EU, učinil velký pokrok ve stanovení názvu potravin, kdy se náhražky musí nazývat jinak a spotřebitel nesmí být klamán, jakoby se jednalo o originál. Uběhne ještě dlouhá cesta, než výrobcům a distributorům dojde, že zákazník je ten, kdo je pán a kdo si chce koupit to, co hledá…

      Od tohoto měsíce začínáme první etapu certifikací potravin pro BTD. Na této databázi se bude moci podílet každý, kdo to s BTD a svým zdravím myslí vážně. Stačí opsat název produktu, výrobce a složení. My tato data zpracujeme a zveřejníme výsledek. To by mělo usnadnit orientaci našich klientů při nákupu správných potravin pro danou krevní skupinu.

    • #1807
      Amanita
      Účastník

      Tak muzem teda my nulky jist mozzarelu nebo nemuzeme?

    • #1809
      admin
      Správce

      Amanito, upravte si avatara, ať se Vám dá relevantně odpovídat;-)

    • #1810
      Amanita
      Účastník

      Jeee dik za typ ja si stale rikala co mam udelat abych byla taky s obrazkem jako ostatni 😉 tak uz jsem 🙂

    • #1811
      meggi
      Účastník

      Výsledek byl nakonec takový, že mozzarella uvedená v seznamu potravin jako prospěšná pro B, AB a neutrální pro A, 0-sekretor, je ta pravá z buvolího mléka. Není naštěstí k sehnání pouze v Itálii, i když tam bude určitě jako čerstvá vynikající, nýbrž ta z buvolího mléka balená v nálevu apod. bývá i v Makru, určitě i v hypermarketech jako Hypernova, Tesco apod. Jen stojí o něco více, než ty levné náhražky (třeba mozzarella Aro 20Kč). B)

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 vláken odpovědí
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.