Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 vlákna odpovědí
  • Autor
    Příspěvky
    • #783
      Miluše Šimánová
      Účastník

      Deprecated: Funkce wp_make_content_images_responsive není podporována už od verze 5.5.0! Použijte prosím raději funkci wp_filter_content_tags(). in /home/www/zdravotnidopravnisluzba.cz/domains/4yourtype.eu/www/wp-includes/functions.php on line 4773

      Ve starém seznamu jsem cukr nenašla, ale v knížce Žijte správně je cukr bílý a hnědý uvedený jako neutrální pro B vyměšovače a nedoporučený pro b nevyměšovače. Ovšem melasa je neutrální. Předpokládám tedy, že se jedná o cukr řepný a cukr třtinový by mohl být neutrální pro celé Béčko. Mám pravdu?

    • #789
      meggi
      Účastník

      Hm, já používám přírodní cukr, to je ten hnědý, že? Ale v prodejně Zdravé výživy jsem k mému překvapení objevila Melasu Black strap prospěšnou pro celé B. Sice stála 68Kč, od firmy Bionebio, ale potěšilo mě, že mám v případě potřeby další prospěšnou potravinu. Myslela jsem, že jakousi usazeninu na dně barelu s melasou u nás vůbec neprodávají… 😉

    • #793
      Miluše Šimánová
      Účastník

      Ano, přírodní cukr je ten hnědý. U nás je k dostání jak třtinový s různým obsahem melasy, tak také přírodní cukr z cukrové řepy. Melasa se dá sehnat v prodejnách zdravé výživy dokonce od několika výrobců, ale nemůžu říct, že by mě chuťově nadchla (je dost hořká), i když ji používám. Ovšem vždycky ve skromném množství. Chutí mi trochu připomíná lékořici. Třtinový cukr mi nevadí. Já jsem místo cukru užívala ty náhražky pro diabetiky, ale někde jsem našla, že to není moc zdravé, takže jsem je vyházela. Hodně používám med, ale všude to také nejde. No a když už mám kupovat přírodní cukr, raději bych si vybrala ten, který je pro B vhodnější:-).

    • #809
      meggi
      Účastník

      Melasu nekupuji vůbec, protože je pouze neutrální, až když jsem uviděla tu Melasu Black strap, tak mě to přesvědčilo zařadit ji do kuchyně. Ale nedávám si ji do čajů apod., to jsem zkusila a musela vylít. :sick: Mám ji jako meducínu, po lžičce, na posílení organizmu prospěšnými lektiny, když bude někdo z nás nemocný. Teď jsem si ji dávala kvůli synkovi, aby se k němu dostala alespoň přes kojení. Mně to chuťově připomíná nějaké strašné vylouhované kafe. 😆

    • #815
      Miluše Šimánová
      Účastník

      Jo, uznávám že je docela hnusná, ale když si dám lžičku do tvarohu nebo kousek do jogurtu a pořádně to promíchám, tak je to jenom jemně nahořklé a celkem poživatelné. Sladit bych s tím nemohla. Já mám moc ráda lesní med, takže kde to jde, používám ten. Čaj nesladím vůbec, kafe taky ne, navíc jsem ho dost omezila, protože představa, že mám vypít aspoň 2 litry vody a za každý šálek kávy navíc ještě stejné množství vody byla fakt děsivá. To bych byla jako průtokáč.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 vlákna odpovědí
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.