• TIP – směsi na špaldový chléb pro 0s, A a AB II.

    Zvolené téma obsahuje celkem 0 odpovědí. Do diskuze (1 hlas) se naposledy zapojil uživatel  Martina a poslední změna proběhla před 9 roky, 3 měsíců.

    • Autor
      Příspěvky
    • #2628

      Martina
      Účastník
      Body(ů): 1,00 Body(ů)
      Hodnocení: Nováček

      Nejezdíte do Rakouska a ani tam nemáte kontakty? Nevadí! I mně jednoho krásného dne zásoba rakouské směsi (viz.tip I.) na špaldový chléb došla… Nu což, Rakušáci přece nemůžou být jediní, kdo umí vyrobit dobrou směs na špaldový chleba! Hledala jsem dlouho a zkoušela další mouky a hotové směsi s průměrnými výsledky, ale přátelé… našla! Sice není celozrnný, ale chuťově, kvalitou a vzhledem nesrovnatelný s čímkoliv momentálně dostupným na českém trhu.

      Proto vzhůru na nákupy!

      Půlkilová balení směsi na špaldový chléb značky [b]KÜCHENMEISTER[/b] pořídíte v internetovém obchodě firmy BIELMAIER – http://www.bielmeier.cz. Jedno balení Vás přijde na 20,- Kč a můžete nakupovat od jednoho kusu. Já už nakupuji po kartonech, aby se mi vyplatilo poštovné. V jednom kartonu je 28ks půlkilových balení. Složení: špaldová mouka 86%, žitná mouka 9%, sušené kvasnice, jodidovaná sůl kyselina citronová a kyselina listová. [b]Těhule POZOR![/b] Výrobce uvádí, že dva krajíčky tohoto chleba pokryjí 50% potřebu DDD kyseliny listové. A to je úžasné! Béčka, je mi opět líto, žitná mouka Vás bohužel vyřazuje z požitku ochutnat tenhle chlebík…

      Při pečení z této směsi přidávám asi dvě lžíce olivového oleje a pro dobrý pocit jednu až dvě lžíce celozrnné hladké nebo jemně mleté špaldové mouky. Myslím, že tady se fantazii meze nekladou. Dovozce udává návod jen na pečení v pekárně, zřejmě by byl sám proti sobě (vyrábí domácí pekárny), ale pod obří přelepkou se skrývá návod na pečení v klasické troubě a to jak chleba, tak i housek. Už jsem to zkoušela a výsledek byl perfektní. Jenže jsem si to tenkrát nikam nezapsala a to luštění za pomoci německého slovníku a prosvěcování několika prázdných sáčků od směsi žárovkou byla celkem fuška. Takže tenhle návod snad někdy příště… :silly: [img size=800]http://www.dadamo.cz//images/fbfiles/images/o_dinkelbrot_z1.jpg[/img]

    Pro reakci na tento článek se musíte přihlásit.