Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 vláken odpovědí
  • Autor
    Příspěvky
    • #1139
      meggi
      Účastník

      Deprecated: Funkce wp_make_content_images_responsive není podporována už od verze 5.5.0! Použijte prosím raději funkci wp_filter_content_tags(). in /home/www/zdravotnidopravnisluzba.cz/domains/4yourtype.eu/www/wp-includes/functions.php on line 4773

      Nevíte někdo, jaká značka Tatarské omáčky neobsahuje KUKUŘIČNÝ ŠKROB, příp. jiné nevhodné složky pro B? Prevít Hellmans má v tatarce modifikovaný kukuřičný škrob. V majonéze ho nemá. Zato ale obě (a zřejmě všechny tatarky a majonézy, nebo ne?) mají rostlinné tuky, ty jsou fakt ve všem… 👿

    • #1140
      chipushit
      Účastník

      Meggi, já si majonézu dělám sama, takže je 100% košer dle krevní skupiny. Tatarku ne, protože nesmím ani okurky, ani salám…

    • #1141
      meggi
      Účastník

      tak salam jsem jeste v tatarce nevidela 😉 , ale je pravda, ze B muze i okurky, ocet, horcici apod. – narozdil od 0… :S

    • #1142
      chipushit
      Účastník

      Jo, do domácí jsem dávala, co dům dal a bylo to dobré. Vše rozmixovala a pak vmíchala do majonézy.
      Zkus to, je to vážně moc dobrý.

    • #1143
      Miluše Šimánová
      Účastník

      Pokud v majonéze od Helmans není kukuřice, tak bych sáhla po ní a tatarku si dělala domácí. Rychlá se jenom naředí lákem z okurek, do té poctivější se najemno nakrájí cibulka, přidá nastrouhaná okurka a trochu hořčice a zředí se lákem z okurek. Majonézu lze nahradit jogurtem, používám smetanový a jogurtová tatarka je téměř k nerozeznání. Nebo lze majolku rozředit jogurtem,
      má to míň kalorií a míň nevhodných přísad.

    • #1144
      chipushit
      Účastník

      Muschil – tohle všechno já nesmím. Musím tedy odolávat náporu cholesterolu ze žloutku:-(

    • #1145
      Miluše Šimánová
      Účastník

      Chipushit nezoufej, ono to s tím cholesterolem není tak hrozný. Ve žloutku je spousta vitamínků a zdravých věcí, takže cholesterol neřeším. Jako největší důkaz beru to, že moje dcera se ve zdraví dožila 23 let, byť od malička miluje vajíčka. Babičky jí krmily vajíčky ke snídani, obědu a večeři a Mišáček jenom pomlaskával, dělaly se jí boule za ušima a žádné následky to na ní nezanechalo;). Já se snažím vyhýbat spíš té kukuřici.

      Příspěvek editován: muschil, v: 22.12.2006 14:07

    • #1146
      chipushit
      Účastník

      Muschil – jo jo… kukuřice je pro mě tabu.
      Ve zdravé výživě objevila vinný kámen – s kukuřičným škrobem… už aby se začaly vyrábět potraviny dle skupin. Připadám si tam vždy jak zlatokop.
      Zajásám, vrhnu se po balíčku a po prostudování obsahu ho zase zklamaně vracím na místo…

    • #1147
      meggi
      Účastník

      Dekuji moc za informace k vyrobe domaci tatarky a majonezy! 🙂 Ted jen ziram na debatu o cholesterolu, ja ziju cely cas v domneni, ze u vajicka je vysoky zdroj cholesterolu pouze bilek!!! A ze zloutek je vice mene jen zdravy… (taky mi k tomu sedelo, ze se malym detem rozmichaval zloutek s cukrem jako zdrava pochoutka)… :blink:

      Příspěvek editován: meggi, v: 22.12.2006 16:53

    • #1148
      chipushit
      Účastník

      Meggi – kdepak. Kuře se vyživuje ze žloutku. Když vidíš u domácích vajíček červený bod ve žloutku, je oplodněno.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 vláken odpovědí
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.