• Toto téma obsahuje celkem 5 odpovědí. Do diskuze (3 diskutující) se naposledy zapojil uživatel admin a poslední změna proběhla před 13 roky a 10 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 vláken odpovědí
  • Autor
    Příspěvky
    • #822
      meggi
      Účastník

      Deprecated: Funkce wp_make_content_images_responsive není podporována už od verze 5.5.0! Použijte prosím raději funkci wp_filter_content_tags(). in /home/www/zdravotnidopravnisluzba.cz/domains/4yourtype.eu/www/wp-includes/functions.php on line 4773

      Nevíte, kterému sýru ze seznamu "Mlékárna" je nejvíc podobná česká bílá Lučina? Složení je myslím mléko, smetana, sůl, karubin.. ale na obale stojí, že je to lahodný "termizovaný" sýr. Tak jestli je pro B nevhodný podobně jako tavené sýry, nebo naopak prospěšný, jako některý jiný uvedený sýr… :S
      Děkuji moc za odpověď!

    • #830
      meggi
      Účastník

      spletla jsem to složení, Lučina má jen mléko, smetanu a sůl. Žervé bílý od Danone má tvaroh, mléko, sůl a karubin (jiný žervé u nás ve vesnici bohužel není k sehnání).

    • #833
      Miluše Šimánová
      Účastník

      Meggi, bohužel nemůžu najít seznamy a ten nový neotevřu. Ale Lučina rozhodně není tavený sýr. Spíš bych ho přirovnala k hodně dobrému, trochu tučnějšímu tvarohu.
      Protože jsem nevěděla, co to vlastně ta termizace je, tak jsem to našla na netu:
      Termizace je šetrnější alternativou pasterizace. Cílem je, stejně jako u pasterizace, zahubit možné choroboplodné zárodky, které by mohlo mléko obsahovat. Hodí se hlavně pro výrobu čerstvých sýrů. Mléko se za občasného míchání zahřeje na teplotu 60 °C, která se udržuje po dobu 30 minut. Po uplynutí této doby se mléko ochladí (např. ve vodní lázni) na potřebnou teplotu.

      Příspěvek editován: muschil, v: 23.11.2006 14:35

    • #836
      meggi
      Účastník

      muschil, díky moc za ochotnou pomoc se sýrama! 🙂 (jen teda doufám, že Lučina nepatří pod americký pasterizovaný sýr, nebo jiné nevhodné či neutrální pro béčko). na stránkách spolehlivě najdeš databázi potravin vlevo v menu pod "Encyklopedie 4YT", uznávám, že trochu nešťastně označené, možná se to časem nazve pro návštěvníky srozumitelněji. pokud budeš chtít prozatimtí kompletní seznamy přeložené z dadamo.com, tak napiš, už jsem je posílala i chipushit a ajince (meggi1@seznam.cz). seznamy pro jednotlivé skupiny zvlášť (prospěšné1+2) by měly být pořád tady:
      http://www.dadamo.cz/potraviny0.doc
      http://www.dadamo.cz/potravinyA.doc
      http://www.dadamo.cz/potravinyB.doc
      http://www.dadamo.cz/potravinyAB.doc

      Příspěvek editován: meggi, v: 23.11.2006 23:45

    • #841
      Miluše Šimánová
      Účastník

      Z toho seznamu bych to viděla na neutrální smetanový sýr.

    • #1060
      admin
      Správce

      Dobrý den,
      Lučina, jak je uvedeno je smetanový sýr – termizovaný. Lučina je tedy pro B a AB NEUTRÁLNÍ, pro ostatní NEVHODNÁ.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 5 vláken odpovědí
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.