Aktuálně je na stránce zobrazeno 28 vláken odpovědí
  • Autor
    Příspěvky
    • #823
      meggi
      Účastník

      Deprecated: Funkce wp_make_content_images_responsive není podporována už od verze 5.5.0! Použijte prosím raději funkci wp_filter_content_tags(). in /home/www/zdravotnidopravnisluzba.cz/domains/4yourtype.eu/www/wp-includes/functions.php on line 4773

      Objevili jste nějaké "vhodné" sladkosti pro 0? 0 má výhodu, že má prospěšný carob. Tudíž sladkosti z carobu jsou pro ni zdravější, než pro ostatní sladkosti z neutrální čokolády. Tak jsem pátrala ve zdravé výživě a chtěla koupit kamošce 0 k Mikuláši nějaké tyčinky, sušenky s carobem. Ale problém je, že buď ty tyčinky obsahují arašídy, slunečnici, nebo jsou carobové sušenky z pšenice. Jsou i nějaké carobové sladkosti šité na míru nulce? Aby tam byl ten carob, ale ne jiné nevhodné složky. Já nakonec koupila jen carobovou pomazánku, má to nahrazovat nutelu, neměla snad žádnou nevhodnou složku… (to jsem ještě netušila, že sem dáte výborný recept na carobovou nutelu).
      A z normálních čokolád v obchodě si kupujete které pro 0? Vím, že musí být co nejvíce hořká, aby neobsahovala mléčné složky škodící 0. Já zatím kamošce radila jen 89%-99% čokoládu Lindt, Sladká vášeň Figaro s mátou, Sladká vášeň Figaro karamel… samozřejmě, že obsahujou rostlinný tuk, bez toho se snad čokoláda ale ani nedá koupit. 🙁 Starý známý sojový kmen by byl pro 0 taky vhodný, kdyby ale neměl další přísady. A kdysi ještě bývala čokoláda Zora-sojová pochoutka, ale tam netuším složení, jestli má i nevhodné přísady. Chci podpořit kamošku v téhle výživě, aby viděla, že může v podstatě zdravě mlsat i podle krevní skupiny. Tak budu ráda za nějaké tipy! 😉

    • #826
      chipushit
      Účastník

      Meggi, z karobu jsem si dělala sladkosti sama. Carob, máslo, sušené sojové mléko, lískové oříšky a toutu hmotu jsem balila do staniolu – alobalu.

    • #839
      meggi
      Účastník

      no zní to krásně, ale škoda, že se to musí nejdřív všechno udělat… 🙂 já bych chtěla takové sladkosti pro 0, které si můžou kupovat i zaneprázdněné ženy nebo nevařící chlapi, prostě když je honí mlsná a nechtějí porušit výživu podle krevní skupiny a ocitnou se v obchodě, aby si mohli koupit něco, o čem už ví, že je pro 0 vhodné. Ještě mě napadly ty rýžové chlebíčky od Racio. Mají už docela velký výběr: čokoládové, karamelové, borůvkové, jahodové… kromě klasických rýžových "polystyrénových" chlebíčků už mají i kulaté raciolky a jazýčky-ty mi chutnají nejvíc, jsou krásně jemné a tou polevou chuťově vynikající…jako bych jedla normální oplatek. :silly: ty čokoládové a karamelové myslím neobsahují nic, co by nemohly všechny skupiny… (s výjimkou nějaké špetky stopů ořechů).

    • #840
      Alena Podroužková
      Účastník

      Já mám v pohotovosti banány, rozinky, fíky (sušené).
      Nebo si do šálku rýžového mléka zamíchám 1-2 lžičky carobu. Výborný na mlsání jsou domácí švestková povidla (bez cukru).

    • #845
      meggi
      Účastník

      no jo ajinko, samé dobré věcičky… ale to neznáš čokoládové fanatiky!!! 😆

    • #870
      Alena Podroužková
      Účastník

      MIlá Meggi, myslím že nebyl větší čokoládový fanatik než já, než mi zakázali mléko. jedla jsem ji po tabulkách. Opravdu. Takže vím o čem je řeč a vůbec nebylo lehké se jí vzdát. Teď si občas koupím 80%. Ale všude píšou může obsahovat stopy mléka…..

    • #1217
      veraleva
      Účastník

      Ahoj Meggi, já bych doporučila izraelskou halvu vanilkovou, ale musíš si přečíst složení. V některé je škrobový sirup, což nevím co je, ale myslím, že to bude z kukuřice.
      Ještě nevím co vanilka, to jsem nikde nenašla.

    • #1224
      meggi
      Účastník

      Děkujeme za ochotné rady! 🙂
      Taky mám obavu, že jak je v nějaké sladkosti uveden škrobový sirup, škrobový slad apod., tak to bude nejspíš kukuřice, příp. z ječmene. :angry:
      Vanilka je v seznamu potravin myslím uvedena pod Byliny a koření jako Vanilkový extrakt, neutrální pro všechny, jen pro 0nonsekretor nevhodná…

    • #1314
      veraleva
      Účastník

      Tak jsem si koupila Orion Hořká čokoláda.
      Složení: kakaová hmota, cukr, kakaové máslo, emulgátor (sojový lecitin), aroma. Obsah kakaové sušiny nejméně 51%.
      Já si myslím, že je vhodná. Bez rostlinného tuku.

    • #1315
      veraleva
      Účastník

      Tak jsem si koupila Orion Hořká čokoláda.
      Složení: kakaová hmota, cukr, kakaové máslo, emulgátor (sojový lecitin), aroma. Obsah kakaové sušiny nejméně 51%.
      Já si myslím, že je vhodná. Bez rostlinného tuku.

    • #1316
      chipushit
      Účastník

      A proč si chalvu neuděláš doma? Potlučený sezam zaliješ karamelem a máš to. Dělám a doopravdy to není špatné

    • #1321
      meggi
      Účastník

      Prima, takže kromě Figara má i Orion čokolády bez rostl. tuků, to by mohl mít taky nějaké mléčné pro sk.B, musím to zjistit… 🙂

    • #1324
      meggi
      Účastník

      Možná ne všichni mají chuť a čas vyrábět si vhodné sladkosti doma, pokud přeci jen existuje volně dostupný vhodný výrobek v obchodě… a taky ne každý je už takový profík na BTD a na vlastní recepty pro nulky jako ty, chipushit! 😉
      A dáš recept s přesným poměrem ingrediencí a postupem do Kuchařky? Hodně šikovných kuchařinek určitě potěšíš… 🙂

    • #1327
      veraleva
      Účastník

      chipushit, strašně ráda si vyrobím halvu. Ten sezam rozdrtit ještě zvládnu, ale polít karamelem mi zní jako z pohádky. To si vyrobím sama? Jak? Asi někat ohřát cukr, že? Stejně bych byla rádá za přesný recept, na halvě ujíždím, tak bych ti byla strašně vděčná.
      Dík Věra

    • #1328
      chipushit
      Účastník

      Nedělám dle váhy, jen z hlavy. Zkusím o víkendu a pak napíšu.

    • #1330
      meggi
      Účastník

      Pokud ujíždíš na chalvě, tak se dívám, že je fakt cenově lepší si ji dělat doma. 😉
      Halva s medem a mandlemi BIO 75g 59Kč
      http://www.biosfera.cz/product_info.php/products_id/2351

      Pro sk. A mají ale i levnější chalvy s rostl. olejem: B)
      Chalva řecká s kakaem 100g 26Kč
      http://www.biosfera.cz/product_info.php/products_id/1945
      Chalva řecká vanilková 100g 26Kč
      http://www.biosfera.cz/product_info.php/products_id/969
      Chalva řecká s mandlemi 100g 29Kč
      http://www.biosfera.cz/product_info.php/products_id/1946

      Anebo pro obě skupiny nejlevnější sezam v medu! 😆
      Tyčinka Sezam a Med 30g 15Kč
      http://www.biosfera.cz/product_info.php/cPath/38_99/products_id/2241

    • #1331
      meggi
      Účastník

      [u][b]Čokolády-pochoutky vhodné pro sk. 0 i sk. A:[/b][/u]

      Vivani hořká čokoláda se zeleným čajem Ekvádor BIO 49Kč
      http://www.biosfera.cz/product_info.php/cPath/38_145/products_id/2032
      Čokoláda hořka s lískovými ořechy BIO 100g 45Kč
      http://www.biosfera.cz/product_info.php/cPath/38_145/products_id/1367
      Čokoláda hořká NIRWANA BIO 100g 53Kč
      http://www.biosfera.cz/product_info.php/cPath/38_145/products_id/1648
      Čokoláda hořká 60% BIO 100g 36Kč
      http://www.biosfera.cz/product_info.php/cPath/38_145/products_id/1383
      Kakaové boby – PRAVÁ ČOKOLÁDA 100g 81Kč
      http://www.biosfera.cz/product_info.php/cPath/38_145/products_id/2448
      Čokoládový sen 200g 66Kč
      http://www.biosfera.cz/product_info.php/cPath/38_56/products_id/2773
      Lubs tyčinka Meruňkovo-Mandlová BIO 40g 26Kč
      http://www.biosfera.cz/product_info.php/cPath/38_99/products_id/2234
      Lubs tyčinka Marcipánová s medem BIO 40g 37Kč
      http://www.biosfera.cz/product_info.php/cPath/38_99/products_id/1548
      Chlebíčky rýžové jablečno-skořicové BIO 38g 12Kč
      http://www.biosfera.cz/product_info.php/products_id/1789
      Pasta z neloupaných mandlí BIO 250g 187Kč
      http://www.biosfera.cz/product_info.php/products_id/575
      Pasta z loupaných mandlí BIO 250g 239Kč
      http://www.biosfera.cz/product_info.php/products_id/881

      [u][b]Pochoutky pouze pro sk.0:[/b][/u]

      Lubs tyčinka Banánovo-Mandlová BIO 40g 26Kč
      http://www.biosfera.cz/product_info.php/cPath/38_99/products_id/2236

      [u][b]Čokolády- pochoutky vhodné pro sk.A:[/b][/u]

      Choco čokoládová pomazánka BIO 75Kč
      http://www.biosfera.cz/product_info.php/cPath/38_56/products_id/1342
      Carobella DUO s lískovými oříšky BIO 350g 105Kč
      http://www.biosfera.cz/product_info.php/cPath/38_56/products_id/897
      Carobella karobová BIO 350g 98Kč
      http://www.biosfera.cz/product_info.php/cPath/38_56/products_id/1428
      Carobella karobovo-lísková BIO 350g 108Kč
      http://www.biosfera.cz/product_info.php/cPath/38_56/products_id/1871
      Flapjack s brusinkami BIO 85g 27Kč
      http://www.biosfera.cz/product_info.php/cPath/38_99/products_id/2565
      Flapjack s rozinkami a lnem BIO 85g 27Kč
      http://www.biosfera.cz/product_info.php/cPath/38_99/products_id/2564
      Flapjack se zázvorem BIO 85g 26Kč
      http://www.biosfera.cz/product_info.php/cPath/38_99/products_id/904
      Rýžové trubičky s oříškovou náplní BIO 25g 19Kč
      http://www.biosfera.cz/product_info.php/products_id/1425
      Vafle s rýžovým sirupem BIO 175g 52Kč
      http://www.biosfera.cz/product_info.php/products_id/1285

      – minimum z toho není pro nonsekretori, to byste se pak mrkli ve složení 🙂

    • #1336
      Milli
      Účastník

      no teda Meggí klobouk dolů !!! Já bych takový seznam nedala dohoromady ani za měsíc 🙂

    • #1338
      veraleva
      Účastník

      Meggi, jsi zlatá.
      Tak jsem to nevydržela a jak jsi dala odkaz na tu Halvu pro nulky, tak jsem koupila sezamový semínka a mandle. Sezam i oloupané mandle rozdrtila v mixéru a kydla do toho med. Až teď jsem zjistila, že v tvém odkazu jsou i poměry. Všechno přesunula do igelitového sáčku (abych se od toho neupatlala) a promnula. No co vám budu povídat. Konzistence nic moc, ale ta chuť!!! Ještě by to chtělo nějak vymyslet jak to podávat, když to nechci jíst lžičkou. Vůbec to nebylo pevné jako z obchodu. Příště to dám trochu podle těch poměrů, třeba o bude pevnější.
      Ještě se těším na ten karamel.
      Dík moc za typ.

    • #1339
      chipushit
      Účastník

      Huráááááá, nemusím vážit…

      Na pánvičku vysypu krupicový cukr, nechám pomalu rozpustit, když začně hnědnout, přileju trochu vody a nechám přejít varem. Sejmu z plotny a vmíchám polotovar. Musíš zjistit, kdy je to tak akorát, aby se vše spojilo a přitom nepřipálilo.Navhčím si prsty a tvaruju kuličky – pozor, je to dost teplé. Po chvíli heky ztuhne. Nesmíš dávat cukru moc, jinak máš z toho lízátko:-)

    • #1347
      veraleva
      Účastník

      Tak jsem vyzkoušela ten karamel. Cukr se rozpustil, první zrada nastala, když jsem do toho vlila studenou vodu, celé se mi ro srazilo na vařečku, ale nějak jsem to nakonec rozpustila. Tak příště zkusím vodu vroucí. Pak jsem vmíchala rozemletý sezam a mandle, ale toho karamelu jsem si udělala málo. Proto jsem tam přidala truchu medu. No bylo to zase na lžičku, než na samostatně držící útvar, ale strašně dobré. Tak až se mi to jednou podaří, tak dám vědět.

    • #1358
      meggi
      Účastník

      Jsem ráda, pokud se to někomu bude hodit. 🙂
      Je to spíš jako inspirace, jaké různé sladkosti a čokolády jsou k nalezení vhodným složením pro nulky nebo áčka. Určitě ale jsou k sehnání i levněji než na biosféře, tam jsem to vyhledávala, protože mají dost široký sortiment, ale určitě se ty sladkosti najdou buď v jiných eshopech nebo přímo ve zdravých výživách ve městě levněji. 😉

    • #1417
      veraleva
      Účastník

      Tak jen pro informaci, na trhu se objevilo plno čokolád bez mléčné složky – ty víceprocentní a už jsem měla i myslím Orion s mandlemi a nějakou nevím jakou s lískovými ořechy. Ty české nejsou ani tak drahé a jsou super!!!

    • #1429
      meggi
      Účastník

      Veralevo, to je úžasné zjištění – a v těch zmiňovaných čokoládách není rostlinný tuk? Nebo je bereš s tím, aby tam hlavně nebylo mléko? Z hlediska nulek bych to taky brala, pro áčka dokonce rostl. tuk nevadí, takže takové čokolády by pro ně byly úplně geniální!
      Jaký to má prosím přesný název? Nebo pokud můžeš vypsat přesné složení. Dík! 🙂

    • #1808
      Amanita
      Účastník

      A nejsou v tech polevach na racio chlebickach jazyckach a spol nahodou nejake ztuzene rostline tuky neznameho puvodu?

    • #1813
      meggi
      Účastník

      Ano ano, máš naprostou pravdu. Když jsem se na to dívala podrobněji, obsahují ztuž. rostlinné tuky a ty mléčné i nějaké sušené mléko… Ještě jsou raciolky od jiných firem, např. Nový věk, ty jsou v tmavé čokoládě, takže bez mléčné složky a namísto ztuženého tuku obsahují jen rostlinný neztužený. Takže jen mini nevhodnou složku. Ale nulky to mají jinak než béčko. Jako béčka si ty raciolky dáváme i s tou polevou, protože jsou jako pufovaná rýže prospěšnou obilovinou pro B. Ta poleva tam je zanedbatelná a v ní ještě jen ta jedna nevhodná složka. Ale pro nulky je to pořád neutrální obilovina, takže to vlastně nemusíte vyhledávat tak jako my, ničím Vám to nijak významně neprospívá. Pak už je lépe, jak píše i Majo o carobu, koupit si jakékoli čisté rýžové chlebíčky (jen čistý obsah pufované rýže) a doma si na něj udělat carobovou polevu. A budete to mít opačně než béčko – neutrální obilovina, ale prospěšná poleva! 😉

    • #2112
      meggi
      Účastník

      Tak s rýžovými chlebíčkami, jazýčkami a raciolkami s polevou nadobro končím! :silly: Objevila jsem v Kauflandu výtečnou oplatkovou sladkost bez jediné nevhodné složky pro sk. B, navíc částečně prospěšnou!!! Když ji jíte, máte pocit, že jsou to klasické pšeničné čokoládové plněné oplatky a vůbec ne takový jednoduchý počin s pufovanou rýží… opravdu doporučuji, je to moc moc dobrééééé! 😛

      [b]CIOCCO & RISO, WAWI, 100gr., 14,90Kč [/b]
      Mléčná čokoláda s pufovanou rýží. Obsah kakaové sušiny nejméně 30%. Složení: mléčná čokoláda 83% (cukr, plnotučné sušené mléko 18%, kakaové máslo 17%, kakaová hmota 13%, sladká sušená syrovátka, emulgátor lecitin/polyglycerol, aroma vanilin), pufovaná rýže 17%.

      A navíc konečně dokonalé máslové sušenky, ty před tím objevené měly glukózový sirup, tyhle jsou čisté jak padlý sníh. 😉
      [b]
      BUTTER-SPEKULATIUS, BORGGREVE, 200gr., 21,90 Kč[/b]
      Sušenky máslové, trvanlivé pečivo
      Složení: pšeničná mouka, cukr, máselný tuk 18%, vejce, barvivo, kypřící látka hydrogenuhličitan sodný=jedlá soda), regulátor kyselosti kyselina citronová, aroma.

    • #2115
      Zuzana Gillernová
      Účastník

      Racio rýžové chlebíčky s mléčnou čokoládou jsou opravdu s rozstlinným olejem, ale objevila jsem tyto chlebíčky v Plusu a bez rozslinného tuku (BioBio).

    • #2651

      Meggi, mohla byste mi prosím ještě doporučit nějaké sladkosti vhodné pro Béčko? Četla jsem příspěvky o čokoládě, že není každá vhodná… chápu to dobře, že musí být bez rostlinných tuků?.. nezlobte se, teprve s tím začínám… a nemám všechny informace. Děkuji. 🙂

Aktuálně je na stránce zobrazeno 28 vláken odpovědí
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.