• Toto téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (3 diskutující) se naposledy zapojil uživatel meggi a poslední změna proběhla před 12 roky a 11 měsíci.
Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 vlákna odpovědí
  • Autor
    Příspěvky
    • #2023
      Amanita
      Účastník

      Deprecated: Funkce wp_make_content_images_responsive není podporována už od verze 5.5.0! Použijte prosím raději funkci wp_filter_content_tags(). in /home/www/zdravotnidopravnisluzba.cz/domains/4yourtype.eu/www/wp-includes/functions.php on line 4773

      Zajímalo by mne jestli bezne prodávaný sýr ricotta z kravského mléka je pravý ricota sýr nebo jestli je to jako s mozzarelou, která je pravá jen z bůvolího mléka.

      Od jakého věku lze podávat ricottu dítěti skupiny B?

    • #2044
      meggi
      Účastník

      Našlo mi to docela dobré odkazy, můžeš si ricottu vyrobit i doma. 😉
      A v tom jednom článku se píše, jak je ricotta vhodná právě i u malých dětí. 🙂 Bude to u nás asi nejvíc blízké tvarohu, i ten je sice z kravského mléka, ale upraveného, takže pro A vhodné.

      http://slovnik.vareni.cz/ricotta/

      http://www.vareni.cz/trendy/ricotta-zdravy-syr/

      http://jaknato.webpark.cz/html/Ricotta.html

      Příspěvek upravil: meggi, o: 31/10/2007 00:48

    • #2055
      Ondřej
      Účastník

      Tohle by mne zajímalo proč je syrovátka a syrovátkový protein pro A nevhodný a ricotta(sýr ze syrovátky, přesněji z vysráženého proteinu syrovátky a navíc ještě k tomu nevhodného octa) je vhodný?

      Příspěvek upravil: Pavlík, o: 31/10/2007 11:35

    • #2103
      meggi
      Účastník

      Damian by mohl upřesnit, o který druh Ricotty v seznamu potravin se jedná. V těch článcích se jednak uvádí výroba Ricotty ze syrovátky, ale také třeba italská receptura z vysušovaného tvarohu… to už by pro áčko bylo schůdné. 😉

      V odkazu na domácí výrobu Ricotty je uveden ocet, to ale neznamená, že kupované Ricotty rovněž obsahují ocet. 🙂 Pokud ano, bylo by to vyjmenované ve složení na výrobnku, takže takovou Ricottu si nekoupí kr. skupiny, pro které je ocet nevhodný.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 vlákna odpovědí
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.