Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 vláken odpovědí
  • Autor
    Příspěvky
    • #1153
      meggi
      Účastník

      Deprecated: Funkce wp_make_content_images_responsive není podporována už od verze 5.5.0! Použijte prosím raději funkci wp_filter_content_tags(). in /home/www/zdravotnidopravnisluzba.cz/domains/4yourtype.eu/www/wp-includes/functions.php on line 4773

      Dlouho jsem hledala nějaký puding, který neobsahuje kukuřičný škrob (nevhodný pro všechny krevní skupiny kromě As). Žádný takový se nedalo sehnat, všechny ty Oetkery i jiné jsou celé z kukuřičného škrobu.
      Teď jsme objevili první vlašťovku v Kauflandu, ale kvůli obsahu bramborového škrobu je vhodná jen pro Bs a AB:

      [b]STILLA DOLCE PUDING INSTANT (VANILLA) 38gr.[/b]
      (Složení: odtučněné sušené mléko, cukr, modifikovaný bramborový škrob, aromatické látky, barviva.

      Asi to složení není nic moc (kvůli tomu modifikovanému škrobu), ale manžel trval na tom, že chce mít pudingy a já zase trvala na tom, aby aspoň neobsahovaly nevhodné složky pro B. :dry:
      Pokud znáte ještě nějaké jiné pudingy z obchodů vhodné pro B nebo nejlépe i pro ostatní skupiny, tak určitě napište! 🙂

    • #1158
      Miluše Šimánová
      Účastník

      Meggi, tak si kup obyčejný bramborový škrob a vař puding z něj. Většinou dělám kakaový, ten je u nás nejoblíbenější. Přidám prostě do škrobu obyčejné hořké kakao a osladím třtinovým cukrem.

    • #1160
      chipushit
      Účastník

      Muschil- dobrý nápad, zkusím s rýží…

    • #1161
      meggi
      Účastník

      Muschil, děkuji moc za tip na vaření domácího pudingu! 🙂 Jenže to má háček, já ty pudingové směsy z obchodu nesháním kvůli sobě, já pudingy vůbec nepotřebuji, mně daleko víc chutná třeba ovesná kaše… to MANŽEL chce mít pro případ, že dostane chuť, nebo když nebudu doma, ve skříni pudingový prášek, aby si ho mohl kdykoli během 5 minut udělat. A jeho teda k žádným "nesmírně náročným a pracným" 😉 variacím s bramborovým škrobem nedonutím. 😆

    • #1172
      Miluše Šimánová
      Účastník

      Meggi, to není pracné a náročné. Prostě mu vysyp do nějaké plastové nádoby bramborový škrob, který smícháš s kakaovým práškem, odzkoušej na lžíce, kolik ho potřebuješ, aby byl pudink akorát a je hotovo. Místo aby do mléky vysypal pytlík, tak do něj dá cca 2 vrchovaté lžíce směsi. Cukr by tam stejně přidal. Postup vaření je úplně stejný. Na nádobu mu napiš kolik lžic na 1 litr má použít a zvládne to levou zadní.

    • #1173
      chipushit
      Účastník

      Meggi – nebo odměř po pytlíkách s samouzavíracím lemem:-)

    • #1175
      meggi
      Účastník

      No dámy, vy jste úžasné, díky díky! :kiss: Takováhle finta by opravdu mohla na manžela zabrat… mimochodem, pro něj je opravdu strašně PRACNÉ A NÁROČNÉ vše, co není kompletně předpřipraveno. 😉
      Ještě poslední prosba – jak udělat ne kakaový, ale dobrý vanilkový puding, aby chutnal tak, jak ten vanilkový kupovaný? Manžel kakaový nemá rád. :S
      Děkuji mnohokrát! 🙂

    • #1179
      chipushit
      Účastník

      Meggi – přidat do pytlíku kousek vanilky s poznámky – před nasypáním do mléka vyjmout? 🙂

Aktuálně je na stránce zobrazeno 7 vláken odpovědí
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.