• potraviny pro sk. B

    Aktuálně je na stránce zobrazeno 1 vlákno odpovědi
    • Autor
      Příspěvky
      • #2579
        maza30
        Účastník
        Body(ů): 0,00 Body(ů)
        Hodnocení: Nováček

        Dobrý den. Jelikož s dietou začínám, nemám v některých věcech jasno. Mám kr. sk. B a jako prospěšné druhy zeleniny jsou uvedeny převážně ty, které se musí (tedy alespoň já ano) vařit – květák, brokolice, kapusta, červená řepa..Jsou stejně prospěšné i po uvaření?
        Také by mě zajímalo, zda nemůže při této výživě u sk. B docházet ke zvýšení cholesterolu z důvodu intolerance rostlinných tuků naopak vhodnosti např. tučných přírodních sýrů
        A ještě jedna otázečka – moje dcera je kr. sk. 0 a někde zde ve foru jsem vyčetla, že nulkám neškodí jogurt Hollandia – mohu jí ho tedy bez obav dávat? Moc to ale nechápu, protože téměř všechny mléčné produkty jsou pro tuto skupinu nevhodné.
        Předem děkuji za ochotu.

      • #2580
        admin
        Správce
        Body(ů): 823,00 Body(ů)
        Hodnocení: Nováček

        Dobrý den,
        zelenina po převaření samozřejmě tratí jak vitamíny, tak enzymy, nicméně z hlediska BTD/GTD je na toto pamatováno, takže se vhodnost nemění. BTD/GTD se zohledňuje lektiny, které vařením zanikají, ale také vznikají.
        Každá krevní skupina je vybavena jinak a také se jinak vypořádá s nemocemi. Něketré prostě nemůže jiná krevní skupina získat, či průběh onemocnění bude odlišný. Máte-li v rodinné anamnéze zvýšený cholesterol či kariovaskulární choroby, pak bude lépe zohlednit seznam pro kardiovaskulární onemocnění. Skupina B dokáže lépe zpracovat životuky, méně pak rostlinné.
        Dávkování mléčných produktů u krevní skupiny O je 0-3 týdně. Toto se užívá kupř. terapie, kdy není jiné cesty, jak získat prospěšnou mikrofloru. Rozhodně by se měla nula vyvarovat mléčné produkci v době, kdy se vyžaduje maximální pozornost (škola a jiné mentálně náročné profese), protože u této skupiny je nejvíce možno odsledovat tzv. útlumový syndrom, způsobený zpomalením metabolismu následkem vlivu mléčné bílkoviny na zažívací systém. Po konzumaci dochází k únavě, proto zde lze opodstatnit rady babiček, když nemůžeš spát, dej si teplé mléko s medem. Proč teplé? Aby se rozpustil med, ale útlum působí mléko v jakékoliv podobě. Obdobně platí u krevní skupiny A a AB.
        Hollandia je jediný jogurt, který obsahuje vhodné kultury užitečných při plísních a zánětech. Nicméně potíž je v tom, že mléčná bílkovina u nulek způsobuje tvorbu hlenu a tím i hoší hojení.
        Zakysané mléčné produkty jsou jakousi výjimkou z pravidla a jsou pro kyselé prostředí nulek pro tuto skupinu lépe stravitelné.

    Aktuálně je na stránce zobrazeno 1 vlákno odpovědi
    • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.