• potraviny pro sk. B

    Zvolené téma obsahuje celkem 1 odpověď. Do diskuze (2 diskutující) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna proběhla před 9 roky, 10 měsíci.

    • Autor
      Příspěvky
    • #2579

      maza30
      Účastník
      Body(ů): 0,00 Body(ů)
      Hodnocení: Nováček

      Dobrý den. Jelikož s dietou začínám, nemám v některých věcech jasno. Mám kr. sk. B a jako prospěšné druhy zeleniny jsou uvedeny převážně ty, které se musí (tedy alespoň já ano) vařit – květák, brokolice, kapusta, červená řepa..Jsou stejně prospěšné i po uvaření?
      Také by mě zajímalo, zda nemůže při této výživě u sk. B docházet ke zvýšení cholesterolu z důvodu intolerance rostlinných tuků naopak vhodnosti např. tučných přírodních sýrů
      A ještě jedna otázečka – moje dcera je kr. sk. 0 a někde zde ve foru jsem vyčetla, že nulkám neškodí jogurt Hollandia – mohu jí ho tedy bez obav dávat? Moc to ale nechápu, protože téměř všechny mléčné produkty jsou pro tuto skupinu nevhodné.
      Předem děkuji za ochotu.

    • #2580

      admin
      Správce
      Body(ů): 1.422,00 Body(ů)
      Hodnocení: Nováček

      Dobrý den,
      zelenina po převaření samozřejmě tratí jak vitamíny, tak enzymy, nicméně z hlediska BTD/GTD je na toto pamatováno, takže se vhodnost nemění. BTD/GTD se zohledňuje lektiny, které vařením zanikají, ale také vznikají.
      Každá krevní skupina je vybavena jinak a také se jinak vypořádá s nemocemi. Něketré prostě nemůže jiná krevní skupina získat, či průběh onemocnění bude odlišný. Máte-li v rodinné anamnéze zvýšený cholesterol či kariovaskulární choroby, pak bude lépe zohlednit seznam pro kardiovaskulární onemocnění. Skupina B dokáže lépe zpracovat životuky, méně pak rostlinné.
      Dávkování mléčných produktů u krevní skupiny O je 0-3 týdně. Toto se užívá kupř. terapie, kdy není jiné cesty, jak získat prospěšnou mikrofloru. Rozhodně by se měla nula vyvarovat mléčné produkci v době, kdy se vyžaduje maximální pozornost (škola a jiné mentálně náročné profese), protože u této skupiny je nejvíce možno odsledovat tzv. útlumový syndrom, způsobený zpomalením metabolismu následkem vlivu mléčné bílkoviny na zažívací systém. Po konzumaci dochází k únavě, proto zde lze opodstatnit rady babiček, když nemůžeš spát, dej si teplé mléko s medem. Proč teplé? Aby se rozpustil med, ale útlum působí mléko v jakékoliv podobě. Obdobně platí u krevní skupiny A a AB.
      Hollandia je jediný jogurt, který obsahuje vhodné kultury užitečných při plísních a zánětech. Nicméně potíž je v tom, že mléčná bílkovina u nulek způsobuje tvorbu hlenu a tím i hoší hojení.
      Zakysané mléčné produkty jsou jakousi výjimkou z pravidla a jsou pro kyselé prostředí nulek pro tuto skupinu lépe stravitelné.

    Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.