• Toto téma obsahuje celkem 0 odpovědí. Do diskuze (1 diskutující) se naposledy zapojil uživatel meggi a poslední změna proběhla před 12 roky a 12 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 0 vláken odpovědí
  • Autor
    Příspěvky
    • #2080
      meggi
      Účastník

      Deprecated: Funkce wp_make_content_images_responsive není podporována už od verze 5.5.0! Použijte prosím raději funkci wp_filter_content_tags(). in /home/www/zdravotnidopravnisluzba.cz/domains/4yourtype.eu/www/wp-includes/functions.php on line 4773

      Asi před 10 dny měli v Kauflandu čerstvé papáje za 19,90 Kč, možná tu cenu budou mít i delší čas.
      Běžně ji v supermarketech mají i za 35-39 Kč, takže tohle je fakt dobrá cena.
      PAPÁJA je prospěšná pro B, neutrální pro 0, AB.
      Obsah lykopenu v papáji je vyšší, než ve vychvalovaných rajčatech!!! 🙂

      Sladká šťavnatá papája je neobyčejně výživné ovoce. Vynikající zdroj vitaminu C a beta-karotenu, který pomáhá chránit organismus před škodlivými účinky volných radikálů způsobujících vznik některých typů rakoviny. Půlka středně velkého ovoce zajistí doporučenou denní dávku vitaminu C pro dospělého člověka a zároveň dodá menší množství vápníku a železa. Papáji jsou ideálním ovocem pro nemocné, protože dužina se snadno rozkouše a lehce spolkne. Papájová šťáva obsahuje papain, enzym podobný pepsinu produkovanému lidskou trávicí soustavou k odbourávání bílkovin. Papain má také vlastnosti zmírňující bolest a bylo prokázáno jeho lékařské využití pro injekce vpichované přímo do páteře na uvolnění zablokovaných plotének.

      Plod zpracujeme tak, že jej rozkrojíme, odstraníme semena a vydlabeme dužninu.
      Právě jsme si dali s Tomáškem každý půlku. Táta nechtěl, prý mu nechutná – jeho škoda. 😉

      [img size=140]http://4yourtype.eu/images/fbfiles/images/papaja.jpg[/img]

Aktuálně je na stránce zobrazeno 0 vláken odpovědí
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.