• Toto téma obsahuje celkem 54 odpovědí. Do diskuze (7 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel meggi a poslední změna proběhla před 13 roky a 8 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 54 vláken odpovědí
  • Autor
    Příspěvky
    • #849
      Miluše Šimánová
      Účastník

      Deprecated: Funkce wp_make_content_images_responsive není podporována už od verze 5.5.0! Použijte prosím raději funkci wp_filter_content_tags(). in /home/www/zdravotnidopravnisluzba.cz/domains/4yourtype.eu/www/wp-includes/functions.php on line 4773

      Nevíte náhodou, jestli se vyrábí ovesné nebo rýžové mléko vhodné pro Béčka – tedy bez kukuřice?

    • #854
      chipushit
      Účastník

      Má milá, sháním už pěkně dlouho. Všude cpou kukuřičný sirup.

    • #856
      Miluše Šimánová
      Účastník

      To je od nich pěkně hnusný. Za tu chvíli co jím podle krevních skupin zjišťuju, že kukuřice je v nějaké formě snad úplně ve všem. Docela by mě zajímalo, čím ty výrobce tak uchvátila.

    • #871
      Alena Podroužková
      Účastník

      Já kupuji rýžové mléko Provamel, tam není kukuřičný sirup ale zase je tam slunečnicový olej:( .
      A od jedné paní léčitelky mám doporučené kupovat raději ty tekutá mléka, sušená obsahují různé přídavné látky, aby se jim to neslepovalo. Ale vyzkouším ten recept na to domácí – díky.

    • #873
      chipushit
      Účastník

      Ajinka – takže vidíš, že sehnat mléko, je problém..
      Asi ho budu vážně vařit…

    • #879
      Miluše Šimánová
      Účastník

      Objevila jsem na internetu tohle:
      Ovesné mléko Isola Bio 52,20 Kč
      Výrobek s certifikátem BIO.
      SLOŽENÍ: voda, oves, slunečnicový olej, lecitin, mořská sůl, přírodní vanilka, stabilizátor: výtažek z mořských řas
      Z toho co jsem zatím viděla mi to připadá asi nejslušnější.
      Prodejce: Bioprodejna Rozmarýna
      http://www.rozmaryna.cz/obchod/product_info.php?cPath=13_36&products_id=474

    • #883
      chipushit
      Účastník

      Mushil – do Rozmarýny si jdu v pondělí odpoledne. Objednala tašku, pak napíšu, jak jsem spokojena, nebojte se.

    • #887
      chipushit
      Účastník

      Moji milí, mléko z Rozmarýny je chuťově báječné. Bohužel zase ne pro mě. Neobsahuje kukuřičný sirup, ale slunečnicový olej…

      Já to mléko snad neseženu.

      Na slovenské jsem nedostala odpověď.

    • #889
      Miluše Šimánová
      Účastník

      Chipushit, a Tobě škodí víc slunečnice nebo kukuřice? Prostě bych pila to, co mi škodí míň. Ještě jsem se chtěla zeptat, jak daleko od metra je ten obchod Rozmarýny. Nevypadá to, že by měli zásilkový obchod, jenom rozváží po Praze:-((.

    • #890
      chipushit
      Účastník

      Ahoj, je to v perůjezdě na cestě mezi Andělem a Na Knížecí. Po pravé straně, když jdeš od Anděla a Obchodek je také napravo, není moc označen.

      A v Kolíně koupila to slovenské sojové mléko. Večer ochutnám a dám vědět.

    • #896
      meggi
      Účastník

      tak ti chipushit nakonec ta slovenská firma napsala, kde u vás prodávají jejich levné sojové mléko? :cheer: nebo jsi ho objevila náhodou v jiném měste? čekám na degustaci! 😛

    • #897
      meggi
      Účastník

      a holky, kromě toho, co psala ajinka, je nějaká nevýhoda sušených mlík? pokud narozdíl od tekutých neobsahují žádnou nevhodnou složku a nejsou dražší než ty tekuté, tak bych asi dala přednost sušeným… je to i skladnější. B)

    • #899
      chipushit
      Účastník

      Meggi – neodpověděla. Mléko objevila náhodou, když jsem vlezla do Zdravé výživy. Stálo 33 korun za litr.
      Zkoumat budu až o víkendu, kdy hodlám péci na vánoce. Nebojte se, vše vám sdělím.

    • #900
      chipushit
      Účastník

      Meggi – taky bych dala přednost sušenému, ale VŠUDE mají jen Zajíce. Chuťově dobrý – nejvíc mi chutná pohankový, jen ta kukuřice… Kdybych si mohla aspoň někde stěžovat…

    • #905
      Miluše Šimánová
      Účastník

      Megii, v podstatě jenom to co psala Ajinka a rozdíl, že v sušených je kukuřice a v tekutých slunečnicový olej. Taky začnu používat ty sušené, když přidám trochu do těsta, tak té kukuřice tam bude doufám tak málo, že mě to nijak neohrozí.

    • #912
      meggi
      Účastník

      Tak bylo by mléko pro B i 0 bez kukuřičné složky i bez rostlinných olejů! 😉 Ale je nereálné kvůli ceně, a kdo ví jestli ne i kvůli specifické chuti…
      Mají ho na http://www.biosfera.cz, mají jich tam ještě hodně dalších tekutých i sušených (ovesných, rýžových, sojových…) ale ty už mají buď nevhodný olej nebo škrob, jak jste psaly. A taky je blbé, že člověk hledá na internetu třeba "rýžové sušené mléko" nebo "ovesné mléko" a nakonec zjistí, že to je třeba pod "sojový nápoj" nebo "mléko instantní" "nápoj/mléko v prášku"…. B)

      SUŠENÉ MANDLOVÉ MLÉKO INSTANTNÍ BIO 200g 183,- Kč
      (složení: mandle 69,5%, sušený sirup z rýžového škrobu, extrakt z vanilky)
      – vynikající rostlinný nápoj bez cholesterolu bohatý na minerální látky

      A pro ty, kteří nemohou sehnat ten levný slovenský sojový nápoj bez nevhodné složky, tak mají na biosféře ještě jeden sojový vhodný:
      NATUMI NÁPOJ SOJOVÝ NATURAL BIO 1L 39,-Kč
      (složení: voda, sojové boby)

    • #913
      meggi
      Účastník

      Tak bylo by mléko pro B i 0 bez kukuřičné složky i bez rostlinných olejů! 😉 Ale je nereálné kvůli ceně, a kdo ví jestli ne i kvůli specifické chuti…
      Mají ho na http://www.biosfera.cz, mají jich tam ještě hodně dalších tekutých i sušených (ovesných, rýžových, sojových…) ale ty už mají buď nevhodný olej nebo škrob, jak jste psaly. A taky je blbé, že člověk hledá na internetu třeba "rýžové sušené mléko" nebo "ovesné mléko" a nakonec zjistí, že to je třeba pod "sojový nápoj" nebo "mléko instantní" "nápoj/mléko v prášku"…. B)

      SUŠENÉ MANDLOVÉ MLÉKO INSTANTNÍ BIO 200g 183,- Kč
      (složení: mandle 69,5%, sušený sirup z rýžového škrobu, extrakt z vanilky)
      – vynikající rostlinný nápoj bez cholesterolu bohatý na minerální látky

      A pro ty, kteří nemohou sehnat ten levný slovenský sojový nápoj bez nevhodné složky, tak mají na biosféře ještě jeden sojový vhodný:
      NATUMI NÁPOJ SOJOVÝ NATURAL BIO 1L 39,-Kč
      (složení: voda, sojové boby)

    • #915
      chipushit
      Účastník

      Milá Meggi, když jsem to všechno četla, přečetla a sečetla – asi bych udělala nejlépe, kdybych zakoupila Přístroj na výrobu rostlinného mléka za 3290,- Kč. Budu o tom přemýšlet.

    • #920
      meggi
      Účastník

      chipushit, a co to samé jen bez toho přístroje? opravdu musí chutnat ty doma vyrobené obilné mléka tak špatně? doma se dá připravit ne jen rýžové, ale i ovesné, špaldové, žitné… podívám se do knihy, jak se dělají ty ostatní, jestli nejsou jednodušší, než to rýžové. ale neříkám, že je budu dělat!!! já si užívám přízně svého oblíbeného kravského! 😛

    • #926
      Miluše Šimánová
      Účastník

      Já jsem s vlastní výrobou právě začala a na první pokus to není špatné. Vzala jsem jako základ tu diskusi na e-miminu, naházela jsem do 5-litrového hrnce povolené obiloviny (rýže natural, obyč. rýže, oves) a nechala to přes noc nabobtnat. Potom jsem to dala na 3 hodiny lehounce probublávat na plotnu a na víc neměla odvahu, takže jsem to po vystydnutí odnesla na balkon. No a když jsem dneska viděla to udělátko bratru za 3200 Kč, tak jsem vzala hrnec, rozmixovala to tyčovym mixerem a procedila přes sítko. Protože mě to nebavilo cedit, tak jsem brala jenom to řidší, stejně to byly skoro 4 litry. Půlku jsem hodila do mrazáku, do toho zbytku jsem dala trochu mořské soli, asi lžičku olivového oleje a 2 lžíce medu. Pít se to dalo, možná že proleželé by to bylo i o něco lepší, ale napadlo mě to vylepšit kakaem. 2 lžíce kakaa jsem převařila v troše vody (šlo by to i v tom mléku, ale bylo mi líto medu) a smíchala s mlékem. Výsledek byl celkem OK, zítra si to nesu do práce jako doping. No a do toho hustého zbytku jsem osmažila kořenovou zeleninu, přidala česnek, marjánku a solčanku a je z toho super zimní polívčička. Pokud by se to mléko používalo na vaření, tak bych tam dala jenom trochu soli a možná oleje.

      Příspěvek editován: muschil, v: 29.11.2006 18:33

    • #927
      chipushit
      Účastník

      Meggi – odpověděli mi. Prý dodívají do Makra:-(

    • #932
      Miluše Šimánová
      Účastník

      To není problém, klidně se Vám po něm podívám, pokud chcete.

    • #934
      Miluše Šimánová
      Účastník

      U nás v Makru mají sušené sojové mléko bez cizorodých příměsí za cca 37 Kč, baleno po 3 kusech. Výrobce firma Timex. Pokud má někdo zájem a nemá kartu do MAKRA tak můžu koupit a poslat.

      Příspěvek editován: muschil, v: 30.11.2006 13:07

    • #935
      chipushit
      Účastník

      Muschil – sušené? Vážně?! No to je bezva. To bys byla hodná

    • #936
      meggi
      Účastník

      muschil, je to tohle že?:
      http://www.timexinc.cz/main.php?lang=cz
      a jak velké je to balení za 37kč a jaké má teda přesné složení, nevíš? A není to teda dražší, než to tekuté za 29,50-1L? Ale v Makru by to tekuté mělo stát ještě míň, tahle částka byla v trochu dražší Zdravé výživě. A na Slovensku stojí jen 22,30Sk, takže ho u nás stejně předražili! Mělo stát pod 20Kč, už skoro jako kravské… B) Ale pokud se lépe vaří se sušeným, tak je to výborné, že jsi v Makru objevila i nějaké sušené sojové bez nevhodných složek. Jen škoda, že ty sojové mléka jsou pouze pro 0 a ne i pro B. Ještě objevit nějaké vhodné ovesné nebo rýžové (ať už tekuté nebo sušené). To mandlové je cenově nereálné… 🙁

    • #937
      Miluše Šimánová
      Účastník

      Meggi, je to ono, krabice sušeného mléka je stejně velká jako od Zajíce, takže předpokládám, že se z toho udělá 4 litry mléka. Nic jiného než soju a sojový olej nemají ve složení uvedené, takže pro 0 ideální, my máme smůlu. Tekuté mléko jsem tam nikde neviděla. Většinou mají jenom Provemal a ten je dost drahý.

    • #938
      Miluše Šimánová
      Účastník

      A kolik ho chceš, Chipushit? Příští týden seberu potomstvu svoje autíčko a vydám se na nějaký větší nákup. Tenhle týden pracují, takže dobrovolně jezdím MHD a do kabelky toho moc nenakoupím:-(.

    • #941
      chipushit
      Účastník

      Muschil – psala do pošty. Asi 3. Domluvíme se na předání a zaplacení.

    • #942
      chipushit
      Účastník

      Meggi – sice nejsem Bil Gates:laugh: , ale jednu krabici jsem si objednala. Na zkoušku.
      Držte mi všichni palce, o víkendu budu péct z tekutých mlék – slovenského i Provemal.
      Rozdíly pochopitelně uveřejním.

    • #944
      Miluše Šimánová
      Účastník

      Poštu žádnou novou nemám, prosím Tě pošli to ještě jednou. Našla jsem recept na domácí výrobu mandlového mléka, ze 100gr mandlí by měl být cca 1 litr. Přes víkend ozkouším, ochutnám a případně přidám recept.

      Určitě mi to chutnalo mnohem víc než to mléko z obilí. Napoprvé jsem ty mandle raději oloupala, příště zkusím z neloupaných. Ten zbytek jsem smíchala s medem a ráno budu mít fantastické mazání na pufované špaldové koláčky.

      Celkem rychlé a v porovnání s tím kupovaným téměř zadarmo.

      Příspěvek editován: muschil, v: 02.12.2006 12:15

    • #949
      chipushit
      Účastník

      Muschil – no to by bylo fajn. Mandlové je mandlové. Pokud se ti povede, napiš sem recept. I my si to rády vyzkoušíme.

    • #962
      Miluše Šimánová
      Účastník

      Chipushit, recept už jsem sem dala a mlíčko bylo mňam mňam … už není. Je to časově mnohem méně náročné než rýžové a chuťově nesrovnatelné, to mandlové se dá opravdu s chutí vypít. Začínám uvažovat o nějakém mlínku na ořechy a mandle, nebo budu mít za chvíli usprouhané všechny palečky.

    • #991
      meggi
      Účastník

      mushil, a nemáš obyčejný ruční mlýnek na strouhanku? na něm já melu i vlašské ořechy a mandle, je to docela pohodlné, jen se to pak blbě umývá… 😉

    • #995
      chipushit
      Účastník

      Omyl – omlouvám se

      Příspěvek editován: chipushit, v: 06.12.2006 16:44

    • #1028
      Miluše Šimánová
      Účastník

      Mlýnek mám, jenom ho málokdy používám. Díky za typ.

    • #1222
      veraleva
      Účastník

      Mužu se zeptat zda si myslíte, že se to mandlové mléko dá použít i do vařených omáček? Myslím špenát, koprovku, svíčkovou a tak. Děkuju.

    • #1223
      veraleva
      Účastník

      Mužu se zeptat zda si myslíte, že se to mandlové mléko dá použít i do vařených omáček? Myslím špenát, koprovku, svíčkovou a tak. Děkuju.

    • #1225
      meggi
      Účastník

      Na mandlové mléko (ale i na sojové, rýžové) je expert chipushit a muschil. Určitě rády poradí. 🙂

    • #1226
      chipushit
      Účastník

      Ahojky, lze použít. Ale dávám sušené, které rozmíchám v troše vlažné vody a pak vmíchám a dále nevařím.

    • #1364
      Blanka
      Účastník

      Přemýšlela jsem taky o tom mandlovém mléku, jestli by se dalo použít na přípravu kaší, zbožňuji rýžovou, ale i jakékoliv jiné. To bych musela udělat s vodou a pak to tam na závěr přichutit nebo máte jiný tip?

    • #1365
      Blanka
      Účastník

      A ještě jeden dotaz: proč není mandlová pomazánka vhodná pro 0???

    • #1366
      meggi
      Účastník

      Ahoj Blko, vítám tě u nás! :silly:
      Kterou mandlovou pomazánku konkrétně myslíš? Máš složení? Určitě tam budou rostlinné oleje nebo rostlinné tuky. Případně nějaká kukuřičná složka jako kukuřičný škrob apod. To vše je pro sk. 0 i sk. B nevhodné. :S

      To mandlové mléko bude určitě právě do kaší super chuťově (jen opět pozor na to složení, aby neobsahovalo slunečnicový olej apod.).
      Bohužel nemůžu poradit, jak je to s vařením kaší a těmi sušenými mléky, to nemám žádnou zkušenost, určitě ti napíše chipushit nebo jiná zkušená osůbka. 🙂

    • #1367
      Miluše Šimánová
      Účastník

      Ahoj Blko, z mandlového mléka samozřejmě uvaříš vynikající kaši. Já bych to dělala 50:50. Z Používám vlastní výrobek, kde mám jistotu, že je jenom voda a mandle. Omyju 10 dkg mandlí, namočím je na 2 hodiny, potom je pořádně rozmixuju a ještě nechám 1 hodinu máčet. Nakonec přecedím přes sítko a je to. Do kaše bych to necedila. Prostě bych naházela rýži do vody a až by se voda téměř vsákla, nalila tam rozmixované mandle a nechala dovařit. Skoro jsem na to dostala chuť, škoda že jsem momentálně vázaná v zaměstnání. Dej vědět jaká byla kaše, pokud ji budeš tvořit.

    • #1368
      Blanka
      Účastník

      Ahoj Meggi, mám na mysli mandlové mléko ze zdejší Kuchařky a následně mandlovou pomazánku s medem. Snad jsem to nepochopila špatně, ale pro 0 uvedená není.

    • #1369
      chipushit
      Účastník

      Ahojky, jde kaše. Vařím ze špaldové krupice jen s vodou. Když je uvařená, přidám sušené mléko s trochou vody a medem.

    • #1370
      meggi
      Účastník

      Máš pravdu, mandlová pomazánka je tam pouze pro A a B. Možná to není uvedeno pro skupiny 0 a AB proto, že mandlové mléko a med jsou nevhodné pro 0-nonsekretora a med pro AB-nonsekretora.
      Tak pokud jsi zřejmě 0 sekretor, můžeš si mandlovou pomazánku a vůbec všechno z mandlí klidně dopřávat. 🙂

      A taky existují kupované něco jako mandlové pomazánky pouze z mandlí, do kterých si každá kr. skupina může přidat to, co je pro ní vhodné a co jí chutná (javorový sirup, med…) a ty pomazánky jsou vhodné pro všechny:

      http://www.biosfera.cz/product_info.php/products_id/575
      http://www.biosfera.cz/product_info.php/products_id/881

    • #1371
      meggi
      Účastník

      Máš pravdu, mandlová pomazánka je tam pouze pro A a B. Možná to není uvedeno pro skupiny 0 a AB proto, že mandlové mléko a med jsou nevhodné pro 0-nonsekretora a med pro AB-nonsekretora.
      Tak pokud jsi zřejmě 0 sekretor, můžeš si mandlovou pomazánku a vůbec všechno z mandlí klidně dopřávat. Třeba i mandlovou nutelu (ale nulka může vlastně i domácí lískooříškovou), použiješ recept ajinky na carobovou nutelu nebo níže v tom samém receptu obměnu na čokoládu. 🙂

      A taky existují kupované něco jako mandlové pomazánky pouze z mandlí, do kterých si každá kr. skupina může přidat to, co je pro ní vhodné a co jí chutná (javorový sirup, med…) a ty pomazánky jsou vhodné pro všechny:

      http://www.biosfera.cz/product_info.php/products_id/575
      http://www.biosfera.cz/product_info.php/products_id/881

      Příspěvek editován: meggi, v: 15.02.2007 22:04

    • #1372
      Miluše Šimánová
      Účastník

      Blko, u mých receptů je většinou uvedená jenom skupina B, protože jsem neměla seznamy, tady nešly otevřít a mám nastudované jenom potraviny, které mohu jíst, u ostatních krevních skupin bych to musela hledat v knížce. Takže ta pomazánka je pro 0s vhodná a klidně můžeš místo medu dát i javorový sirup nebo něco sladkého co Ti chutná a je to pro Tebe vhodné. Nebo ty vymačkané mandle (mohou být samozřejmě i čerstvě nastrouhané) můžeš smíchat s máslem a přisladit jenom trochu.

    • #1373
      chipushit
      Účastník

      Meggi, mandlovou pomazánku si lze udělat doma zcela jednoduše, podobně třeba i arašídové máslo. To pro nás 0 vhodné není:-)
      Spařené oloupané mandle rozdělím na dvě hromádky, jednu lehce opražím na oleji a po vychladnutí obě rozmixuji v mixéru. Přidám trochu medu a pomazánka je hotova. Vynikající na špaldový chléb!

      Příspěvek editován: chipushit, v: 16.02.2007 09:44

    • #1374
      Blanka
      Účastník

      Chipushit, a jak taková domácí pomazánka vydrží dlouho? A jak dlouho vydrží mandlové mléko, je to určeno k okamžité spotřebě nebo to lze dát do ledničky? Díky za odpovědi:)

    • #1375
      meggi
      Účastník

      Chápu, já bych si ji také dělávala doma, už kvůli těm cenám… 😉
      Jen se snažím myslet i na ty, kteří si radši koupí hotový výrobek pro jejich krevní skupinu v obchodě, než aby se s tím plahočili doma… třeba takový mužský sk. 0 B) . Např. totiž svého manžela si rozhodně nedovedu představit, jak spařuje, drtí nebo lisuje mandle a dělá si pomazánku. To by radši pošel hlady… :laugh: :laugh: :laugh:

    • #1377
      chipushit
      Účastník

      Blka – nevím, nikdy déle než 2 dny nevydržela, páč byla strašně dobrá a mizela před očima.

      Myslím, že v lednici by mohla pár dní vydržet.

    • #1378
      Blanka
      Účastník

      V receptu Mrkový salát s banány je uvedena smetana a recept má být hodný pro 0. To jako fakt? Jestli jo, tak to je vynikající. A co takové ty nízkotučné smetany 12 % apod. do omáček?

    • #1379
      admin
      Správce

      Dobrý den,
      samozřejmě, že je možné jednou za čas si dát i něco, co chutná, ale nepatří to do každodenního jídelníčku. Vždy ale záleží při použití potraviny, která není vhodná pro daný krevní typ, na aktuálním zdravotním stavu. samozřejmě, že není vhodný tento recept pro každodenní či časté stravování krevního typu O.

    • #1380
      meggi
      Účastník

      U receptu se smetanou pro sk. 0 možná myslela muschil typ smetany vhodné pro sk. 0 (sojová a jiná alternativní). 🙂
      Jinak jsem pochopila, že ABO Clinic kontroluje před vložením všechny recepty od uživatelů právě proto, aby se tam nevyskytla potravina nevhodná pro zvolenou krevní skupinu. Tak by to podle mě i mělo být, aby se nováčci neuváděli v omyl, že všechny potraviny v receptu jsou vhodné či neutrální, i když tomu tak ve skutečnosti není. Pokud se můžou v receptech uvádět i nevhodné potraviny, ztrácí smysl pozdržení vložení receptu kvůli recenzi ABO Clinic, můžete tedy rovnou uveřejnit recept ihned po jeho vložení uživatelem. 😉
      Osobně budu ale nadále vkládat recepty pouze s vhodnými a neutrálními potravinami. B)

Aktuálně je na stránce zobrazeno 54 vláken odpovědí
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.