• Toto téma obsahuje celkem 8 odpovědí. Do diskuze (4 diskutující) se naposledy zapojil uživatel admin a poslední změna proběhla před 13 roky a 2 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 8 vláken odpovědí
  • Autor
    Příspěvky
    • #1640
      Hilmerová
      Účastník

      Deprecated: Funkce wp_make_content_images_responsive není podporována už od verze 5.5.0! Použijte prosím raději funkci wp_filter_content_tags(). in /home/www/zdravotnidopravnisluzba.cz/domains/4yourtype.eu/www/wp-includes/functions.php on line 4773

      Tak potom neviem, aké sójové mlieko kupujete, keď v každom je buď kukuričný sirup, alebo glukóza, glukózový sirup.
      Damian, prosím Ťa, ty si kr.sk.O – tak, aké mlieko si kupuješ?
      Ďakujem

    • #1644
      meggi
      Účastník

      Zdeni, pokud nejsi 0-nonsekretor, tak je pro tebe vhodné to sojové mléko Provamel, jak jsem ti kopírovala inoformace v předešlé odpovědi. 🙂
      To sice pro Damiana není vhodné, ale myslím, že používá rýžové mléko a nevhodnost jedné složky řeší Deflectem. 😉

    • #1662
      admin
      Správce

      Dobrý den,
      mléko nepiji a neschází mi, ale doplňuji vápník v takové míře, v jaké potřebuji.

    • #1677
      meggi
      Účastník

      Také bych jako nulka nebo áčko nutně nepila mléko (sojové, rýžové), když tak ještě na chuť nějaký ten ovocný koktejl v sezoně s čerstvým ovocem, nebo třeba občas ty ochucené rýžové/sojové mandlové, vanilkové, čokoládové mléka… 🙂

      Ale myslela jsem, že používáte rýžové mléko při vaření – do omáček, kaší, moučníků a jinde, kde je třeba nějaký druh mléka. Nebo za celý rok žádný takový pokrm nevaříte-nepečete? A co jíte, Damiane? 😉

      Ale možná si jen jako závislé béčko nedokážu život bez mléka představit… 😆

    • #1678
      admin
      Správce

      No, dříve jsem hřešil a občas jsem si dal kokteil, leč ty následky nestály za to:) Takže mléko rýžové používáme doma na teplou kuchyni, ale zvykl jsem si od mléka a ulevil od alergií. Takže když mám na výběr, raději zdraví…:)

    • #1679
      meggi
      Účastník

      Jéé, a jakou značku toho rýžového mléka tedy používáte na teplou kuchyni? 🙂

    • #1684
      admin
      Správce

      Rýžové mléko si děláme doma, naučil jsem se, že co si udělám doma, je lepší, než z krámu (my tu nemáme obchod, ale krám:)) Navíc je to levnější. Čas to nezabere, máme termomixer, tem to udělá za mne. S dobře vybavenou kuchyní si může člověk uvařit jakékoliv jídlo za půl hodiny (kromě některého pečení jako Essenský chléb apod.)

    • #1686
      Gordon Freeman
      Účastník

      Dobrý den.
      Co je to termomixer a jak lze vyrobit rýžové mléko doma?

    • #1738
      admin
      Správce

      Dobrý den,
      termomixer používám od odby, kdy jsem zůstal na domácnost po smrti ženy sám a musím podoktnout, že časové a energetické úspory jsou značné. Navíc mám uvařeno obvykle za 20 minut, včetně masa, zeleniny, přílohy i sosu – v páře, takže zdravě se zachováním všech chutí, vůní i barvy. Více o termomixu zde http://www.vorwerk.com/cz/html/thermomix2.html
      Co se týká výroby mléka z rýže, tu si večer naložím do vody a ráno zapnu mixer na 75-80°C a za 20 minut po filtraci máme mléko. Rýže, resp. zbytek z ní jde kocourům a pejskům do jídla, takže poránu máme fronty všude 🙂

Aktuálně je na stránce zobrazeno 8 vláken odpovědí
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.