• Toto téma obsahuje celkem 2 odpovědi. Do diskuze (3 diskutující) se naposledy zapojil uživatel admin a poslední změna proběhla před 12 roky a 11 měsíci.
Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 vlákna odpovědí
  • Autor
    Příspěvky
    • #2032
      Amanita
      Účastník

      Deprecated: Funkce wp_make_content_images_responsive není podporována už od verze 5.5.0! Použijte prosím raději funkci wp_filter_content_tags(). in /home/www/zdravotnidopravnisluzba.cz/domains/4yourtype.eu/www/wp-includes/functions.php on line 4773

      Prvni vec ktera mi neni jasna je Ostruzina – v seznamu je x druhu a hlavne sjou tam polozky ostruzina/ostruzinik a ostruziny vhodnost a nevhodnost je ruzna a ja tedy nevim jestli jako 0 muzu jist ostruziny nebo nemuzu….

      Dalsi vec je v lusteninach zeleny fazol, zeleny fazol jsou fazolove lusky nebo je to nejaky druh fazole?

      A nechapu problem slaneho nalevu – proc jako 0 nemuzu slany nalev slozeny z vody a soli, kdyz vodu i sul mohu, neco spatneho se s temi potravinami stane? Rybam v tzv. vlastni stave je to taky voda a sul to nevadi? Muzeme je?

      Dalsi je oblast napoju – ochucene mineralni vody? Stejnej humac jako limonady nebo je to pro nekoho schudne?

    • #2106
      meggi
      Účastník

      Amanito, já bych brala dle předchozích diskusí, že pokud nějaká minerálka splňuje složením a poměrem minerálů kritéria uvedené v Damianových odpovědích, tak nevadí ovocná příchuť – z vhodných druhů ovoce. Ale mluvíme o ochucených minerálních, nebo perlivých pramenitých vodách, ne o bublinkových limonádách typu Sprite, Fanta apod. 😉

      Kamoška nulka si takhle kupuje buď neochucenou silně perlivou pramenitou vodu, kde je rozumný obsah vápníku a zcela zanedbatelný hořčík, občas také ochucenou perlivou vodu (kromě pomerančových apod.) typu Toma, Dobrá voda… nevím teď z hlavy kterou přesně. :blink:

    • #2134
      admin
      Správce

      Ostružina je plod, ostružiník listy. Ostružin je několik druhů v nových seznamech jsou zohledněny.
      Zelený fazol je zelený fazol. Slané nálevy nejsou obecně dobré, protože sice můžete sůl, ale v minimálním množství, což slaný nálev není. Soli konzumujeme díky skryté formě veliké množství, od nápojů, přes pečivo až po dosolování. Zde jsou pak příčiny vysokého tlaku, zadržování vody v těle, obezita a další zdravotní komplikace.
      Ryby ve vlastní šťávě můžeme zrovna jako ve vhodném oleji.
      Ochcené minerální vody jsou jako slazený čaj. Není důvodu ochcovat minerální vodu, protože jí nemůžeme vypít denně více, než 0,5 litru, pokud ji neužíváme terapeuticky. Masivní konzumace miberálních vod způsobuje častá onemocnění jako je selhávání ledvin, metabolická nerovnováha, agresivita a neurozy. To samozřejmě paltí ve spojení s nevhodnou stravou a nadměrným dlouhodobým užíváním.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 vlákna odpovědí
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.