• Toto téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (4 diskutující) se naposledy zapojil uživatel admin a poslední změna proběhla před 11 roky a 9 měsíci.
Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 vlákna odpovědí
  • Autor
    Příspěvky
    • #2025
      Amanita
      Účastník

      Deprecated: Funkce wp_make_content_images_responsive není podporována už od verze 5.5.0! Použijte prosím raději funkci wp_filter_content_tags(). in /home/www/zdravotnidopravnisluzba.cz/domains/4yourtype.eu/www/wp-includes/functions.php on line 4773

      Jak jsem se dočetla v diskusi tak mletý pepř je pro 0 neutrální.:woohoo:
      Jenze ja se ptám jestli tedy kupovat mletý pepř, mlít si ho na mlýnku (na jemno nebo na hrubo?), drtit v hmoždíři?
      Která varianta je nejvhodnější? Nebo je to jedno?
      Jak je to s pepřem pro ostatní skupiny, abych si to připsala do seznamu?
      Díky

    • #2049
      meggi
      Účastník

      Pro A, AB je všechen pepř nevhodný, pro 0, B je nevhodný celý, ale neutrální mletý.

      K tomu mletí cituji Damianovo vysvětlení:

      Je běžné, že některé produkty se mletím či drcením mění ve složení a obsahu i účinnosti. Celý pepř obsahuje ve své slupce lektin, který se mletím likviduje, lektin je bílkovinná molekula, tak není na povrchu vidět. Proto je v tomto případě mletý pepř vhodný, kdežto celý pepř vhodný není.

      Amanito, já vsázím na jistotu ;), já bych ten pepř raději co nejpečlivěji namlela, aby to ten lektin určitě zlikvidovalo. Možná se to může i jen drtit, ale kdo ví, jak se to rovnoměrně zlikviduje?

    • #2292
      Roman
      Účastník

      Tak že pro 0 je jakýkoliv mletý pepř neutrálni?

    • #2294
      admin
      Správce

      Otázkou je, jaký myslíte pepř. Pokud máte na mysli pepř černý a bílý, pak čerstvě mletý, je neutrální. Komerčně mletý a celý pepř je ve skupině VYVARUJTE SE.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 vlákna odpovědí
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.