• Essenský chlieb

    Zvolené téma obsahuje celkem 1 odpověď. Do diskuze (2 diskutující) se naposledy zapojil uživatel  admin a poslední změna proběhla před 10 roky, 7 měsíci.

    • Autor
      Příspěvky
    • #2322

      Emília Mayer Husková
      Účastník
      Body(ů): 157,00 Body(ů)
      Hodnocení: Nováček

      V clánku Solamyl je odkaz na essenský chlieb.V nom na zaciatku clánku je napísané,ze sa tvoria bochníky,ktoré sa pecú pri velmi nízkej teplote a na záver clánku je napísaná doba prípravy 1-1,5 h.a rúra na pecenie predhriata na 175oC.
      Vo vsetkých clánkoch na nete o essenskom chlebe sa teplota pohybuje max.do 50oC a doba pecenia – susenia 10-12 hod..Tento chlebík pochádza vraj z obdobia 200 r.p.n.l.,bol susený viac hodín na horúcom slnku,preto aj ten sposob prípravy.Nieco o jeho histórii v nemeckom jazyku:www.essener-brot.de .

    • #2323

      admin
      Správce
      Body(ů): 1.523,00 Body(ů)
      Hodnocení: Nováček

      Děkujeme einhorn, chybička se vloudí, opravili jsme.

    Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.