Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 vláken odpovědí
  • Autor
    Příspěvky
    • #708
      chipushit
      Účastník

      Deprecated: Funkce wp_make_content_images_responsive není podporována už od verze 5.5.0! Použijte prosím raději funkci wp_filter_content_tags(). in /home/www/zdravotnidopravnisluzba.cz/domains/4yourtype.eu/www/wp-includes/functions.php on line 4773

      Nikde jsem nenašla maso jelení, dančí a mufloní. Má se brát jako buvol a kráva?
      :laugh:

    • #709
      chipushit
      Účastník

      prosím o přesun do nejasností – díky…

    • #712
      meggi
      Účastník

      Chipushit, a není jelen, daněk, srnci apod. zvěřina? Já to chápala celý čas takhle. Ale zatím se láduji jen srnčím a divokými selaty, teď se objevil nějaký ten bažant, nic dalšího se naší myslivecké části rodiny střelit zatím nepoštěstilo 😉 (ale i kdyby střelili jelena kvůli trofeji, bylo by to vlastně tvrdý starý maso, takže o nic nepřicházím). :silly:

    • #749
      Alena Podroužková
      Účastník

      Meggi, jako nositel B Vám upřímně závidím mysliveckou část rodiny. Protože v normálním prodeji je "béčkové" prospěšné maso drahé. Teď jsem objevila v prodejnách Rabbitu králičí plec (přední packy). Jsou cenově příznivé a udělané s kari, majoránkou a česnekem moc dobré.

    • #754
      meggi
      Účastník

      Ajinko, to se chce dobře vdát. Některá jde po majetku, já šla po myslivci. :laugh: Ne, vážně. Před lety mě ještě i docela štvalo, že jsou manžel a tchán myslivci a střílejí zvířátka… a teď kvůli BTD to najednou oceňuji a říkám si, jaké je to štěstí, že díky jejich myslivosti budeme celá rodina óóóbrovsky zdraví. 🙂
      Můžu se zeptat, kolik asi stojí ta králičí plec a kde asi najdu ty prodejny Rabbit? Taky dělám králíka s kari. 😉

    • #755
      meggi
      Účastník

      Tak už jsem to našla na netu, paráda. Mají docela rozsáhlou prodejní síť. http://www.rabbitts.cz 🙂

    • #785
      Miluše Šimánová
      Účastník

      Škoda že do rozsáhlé prodejní sítě nespadá i Plzeň:-((. Meggi, prosím Tě, nemohla bys sem hodit nějaké recepty na zvěřinu? Sice jsem ji už několikrát připravovala, ale většinou jsem to maso nakládala. Určitě máš hromadu zkušeností. Nenašla by se nějaká rychlovka?? Díky moc.

    • #787
      meggi
      Účastník

      Muschil, to tě asi zklamu. Snažím se vařit co nejjednodušeji, abych si vaření nezprotivila a aby to nebylo kvůli BTD složitější, než předtím. Takže třeba i zvěřinu dělám stejně jako by to bylo normální maso. Nenakládala jsem ji ještě nikdy, protože to vždy bylo mladé maso od selat, srnčat. Když z ní dělám knedlo zelo, tak ji peču s česnekem, estragonem, koriandrem, zázvorem apod. Když z ní dělám svíčkovou, tak normálně s kořenovou zeleninou. Řízky normálně v trojobalu nebo v pařížském těstíčku, na přírodní řízek klidně dám jen kari, protože ho miluju a nevadí mně nikde. Když dělám roštěnou, tak normálně v papiňáku na cibulce, přidám kajenský pepř apod. Už jsem ji myslím dělala i s provensálskými bylinkami a ty se tuším dávají většinou jen k drůbeži. :laugh:

    • #795
      Miluše Šimánová
      Účastník

      Díky:-), já to zkusím bez toho nakládání. Zjistila jsem, že srnčí se teď dá v pohodě koupit v rybárně, tak jsem usoudila, že si vylepším jídelníček. Domů se z práce dostanu po páté hodině a tak se snažím nestrávit tam zbytek dne. Děláš svíčkovou jenom s bobkovým listem, když pepř a nové koření je pro B nevhodné?

      Příspěvek editován: muschil, v: 21.11.2006 11:01

    • #800
      chipushit
      Účastník

      Našla na netu, kde mám nejbližší prodejnu a zítra odpoledne vyrážím. Dle nabídky si něco uvařím, už se těším.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 vláken odpovědí
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.