Úvodní stránka Fóra Výživa – dieta podle krevního typu (skupiny) – Blood Type Diet – BTD Jezte správně česká kuchyně pro Váš typ Krevní sk. A Momčilová

  • Toto téma obsahuje celkem 6 odpovědí. Do diskuze (4 diskutující) se naposledy zapojil uživatel meggi a poslední změna proběhla před 13 roky a 9 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 vláken odpovědí
  • Autor
    Příspěvky
    • #1267
      Milli
      Účastník

      Deprecated: Funkce wp_make_content_images_responsive není podporována už od verze 5.5.0! Použijte prosím raději funkci wp_filter_content_tags(). in /home/www/zdravotnidopravnisluzba.cz/domains/4yourtype.eu/www/wp-includes/functions.php on line 4773

      Tak jsem po přečtení této knihy nabyla dojmu, že si celý systém výživy dle krevních skupin značně zjednodušily. Nerozlišují totiž sk As a An a proto ony sporné potraviny pro jistotu zakázaly !

      Např uvádějí majonézu, jako zakázané dochucovadlo, přitom majonéza obsahuje olej a vejce, která nejsou v potravinách nevhodných ???

      Příspěvek editován: admin, v: 28.01.2007 00:45

      Příspěvek editován: Milli, v: 28.01.2007 01:28

    • #1280
      admin
      Správce

      Dobrý den,
      na úvodní straně je informace o tom, že nedoporučuji se řídit publikacemi lidí, kteří nejsou certifikováni a snaží se zbohatnout na díle druhých…

    • #1282
      Milli
      Účastník

      díky za odpověď, ale jak jš to teda s tou majonézou ????

    • #1291
      meggi
      Účastník

      Milli, u majonézy se podívejte na složení, pokud budou všechny uvedené složky prospěšné či neutrální pro sk.A, bez obav si ji kupte (třeba některá značka majonézy bude mít nevhodné složení, jiná bude ale celá vhodná).

      Na knihy mám trochu jiný názor než Damian. :whistle:
      Kuchařky pro jednotlivé krevní skupiny bych si koupila, jako dobrý a bohatý zdroj inspirace jak vařit, alespoň v začátcích, než se stanu profíkem na tuto výživu a už kuchařky potřebovat nebudu. JENOM BYCH SE ŘÍDILA seznamem potravin z těchto oficiálních stránek, takže u receptu vždy mrknu, jestli souhlasí použité ingredience s tímto seznamem, pokud ano, celý recept je super použitelný a ulehčí vám práci s vymýšlením zajímavého jídla. Pokud je některá složka v receptu uvedená špatně, nahraďte si ji tou, o které víte z oficiálního seznamu, že je pro vás vhodná. Stejně tak, pokud v receptu zbytečně uvedou potravinu, se kterou nebude recept až tak chutný a vy přitom víte, že můžete dle správného seznamu i nějakou lepší alternativu, zvolte ji a bude opět vše ok. Tak si nahrazuji v Kuchařce pro sk.B zbytečně všude dávaný olivový olej do moučníkových těst, když přece béčko může klidně i máslo a všechny koláče jsou pak daleko lepší a konzistence těsta k neporovnání!!! 🙂
      P.S. Mimochodem, paní Momčilové-autorce relativně nejlepších kuchařek pro krevní skupiny na našem trhu, jsem napsala osobní dopis, ráda bych, kdyby se podařilo odstranit nepřesnosti v jejich knihách. B)

    • #1292
      meggi
      Účastník

      Jo a ještě poznámka, p. Momčilová se ve svých kuchařkách zjevně řídila oficiálními knihami od Pragmy, takže vycházela z nesprávných seznamů potravin. Tehdy ještě tyhle české stránky myslím vůbec neexistovaly a o amerických možná nevěděla, nevím, tak si nikde seznam potravin neověřila… což se jí zase až tak nedivím, málokoho by napadlo, že i oficiální knihy na našem trhu, s uvedením autora Dr.P.D´Adamo můžou být přeloženy špatně a že vydavatesltví či překladatel můžou uvést svévolně nesprávné druhy či zatřízení potravin!!! 👿 👿 👿

    • #1307
      chipushit
      Účastník

      Meggi – já kuchařku používám jako inspiraci a také se dívám na seznam potravin.
      Recepty jsou chutné a nepříliš složité.

    • #1312
      meggi
      Účastník

      Jo jo, správně, přesně tak bych to doporučovala všem. 🙂

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 vláken odpovědí
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.